Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Evald, Osvald

Slutkörd av stress

Publicerad 2011-06-19

– Är det roligt känner man inget förrän det är för sent

PÅ GRÄNSEN TILL UTMATTNING Robert Gustafsson har inte märkt av varningssignalerna under arbetet, men nu börjar de slitsamma 12-timmarspassen ta ut sin rätt. ”Tre dagar till, då hade jag nog vält”, säger Robert, som själv spelar tre av rollerna i nya tv-satsningen ”3 tr”.

Jubileumsrevy, tv-inspelningar och dansbandsturné.

Tempot är högt för Robert Gustafsson, 46 – och det börjar märkas.

– Hade det varit tre dagar till av inspelning, då hade jag nog vält över, säger han.

Hårt arbete har aldrig skrämt Robert Gustafsson. Under hösten och våren har han satsat allt på sin 25-årsjubileumsrevy på Rondo i Göteborg.

Samtidigt har han spelat in ett nytt album med dansbandet Rolandz och påbörjar sommarturnén i juli.

Direkt efter sista föreställningen av revyn kastade han sig in i inspelningarna av TV4:s storsatsning ”3 tr”, där han spelar tre av rollerna.

12-timmars arbetsdag

– Jag gillade tanken på att spela mig själv både som medelålders och gammal. Jag har en förmåga att göra det väldigt svårt för mig, säger han.

Robert Gustafsson menar att det är bra läge för en tv-serie nu.

– Jag tror att man är sugen på genomarbetade serier igen. Det har varit så mycket dokusåpor och man har sett det. Det är som en ny våg.

I flera veckor har de 12 timmar långa inspelningsdagarna pågått. Nu är det bara en vecka kvar. Variationen på de olika jobben han har är något han uppskattar. Men han menar att också finns en fara med att jobba hårt i ett kreativt yrke.

”Svider i ögonen”

– När det är roligt, så känner man tyvärr ingenting förrän det är försent. Är det ett tråkigt, ansträngande jobb får man varningssignaler. Nu börjar det svida i ögonen. Men annars tål jag rätt mycket, säger han.

Men det hårda arbetet sätter spår. Just nu är Robert Gustafsson inte långt i från utmattning.

– Om det hade varit tre dagar till av inspelning, då hade jag nog vält över. Så det är på gränsen, säger han.

I slutet av juni ska Robert Gustafsson repetera med bandmedlemmarna i Rolandz och göra sig redo för turnén och den 8 juli beger han sig ut på vägarna i färggranna dansbandskläder.

Det här är ’3 tr’

Serien handlar om livet i en bostadsrättförening.

Robert Gustafsson spelar tre roller:

Den räddhågsne ordföranden Fredrik.

Fredriks 93-åriga pappa som bor i samma hus. Han är senil när det behövs och lever ut livet. Han provar droger, spelar tv-spel och är gubbsjuk.

Vaktmästaren i huset som är föreställningens hjärta men är en social katastrof. Han lever kvar i det gamla Sverige och är noga med ordningen.

I september har tv-serien premiär på TV4.