Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Evald, Osvald

Två kvinnor döms för sexuellt övergrepp på fest

Uppdaterad 11.57 | Publicerad 10.58

De två nu dömda kvinnorna

Hon hälsade med fel hand när hon kom till lägenhetsfesten.

Det ledde till att kvinnan misshandlades och utsattes för ett sexuellt övergrepp av två kvinnor.

I dag föll domen.

De två kvinnorna, 22 och 26 år gamla, och som är släkt med varandra, åtalades till en början för grov våldtäkt av kvinnan.

Åklagaren ville den sista dagen i rätten att kvinnorna skulle dömas till sex års fängelse vardera för grov våldtäkt, offret fick bland annat sys i underlivet efter att ett okänt föremål förts upp i henne.

”Skrek av smärta”

Men Solna tingsrätt dömer dem till ett år och sex månaders fängelse för grovt sexuellt övergrepp och misshandel.

– Eftersom det inte är bevisat att föremålet fördes in i målsäganden har tingsrätten bedömt att gärningen inte är en fullbordad våldtäkt. Kvinnorna döms i stället enligt åklagarens alternativa brottsrubricering för grovt sexuellt övergrepp och misshandel, säger rådmannen Ewa Lindbäck.

Det var i maj som polisen kallades till ett lägenhetsbråk i Rissne i västra Stockholm. Där hittades en blodig kvinna som berättade att hon misshandlats och utsatts för ett sexuellt övergrepp.

Hon berättade i förhör hur hon blivit misshandlad och fått något föremål intvingat i sitt underliv.

– Jag skrek av smärta.

Lägenheten dit polisen kallades.

Hälsade med fel hand

I förundersökningen framgår hur målsäganden blev inbjuden till en efterfest i Rissne, men när hon kom dit spårade det hela snabbt ur.

När hon skulle hälsa på en av festdeltagarna, den 26-åriga kvinnan, sträckte hon fram vänster hand i stället för höger vilket gjorde kvinnan rasande.

– Du ska hälsa på mig med rätt hand din hora, sa 26-åringen enligt vittnen.

Sedan gav sig hon och hennes kvinnliga släkting enligt åtalet på målsäganden med slag och sparkar inför resten av festdeltagarna.

– Det kändes som att jag skulle tappa håret. Hon skrek att jag skulle bli flintskallig, säger den utsatta kvinnan i förhör.

Hennes trosor revs av och de två kvinnorna våldförde sig på henne med något slags föremål. Hon lyckades till slut ta sig loss och ut ur lägenheten.

En vodkaflaska hittades utkastad utanför lägenheten.

”Hämta tabben”

Något direkt motiv till attacken har inte gått att hitta men i lägenheten hittades vodka och lustgastuber.

De åtalade kvinnorna själva har nekat till brott.

– Det är det vidrigaste man kan utsätta någon för och jag skulle aldrig göra det mot någon annan människa, säger en av dem i förhör.

Solna tingsrätt skriver i sin dom att det sexuella övergreppet är grovt eftersom det var två personer som förgrep sig på målsäganden eller på annat sätt deltagit i övergreppet.

Den 26-åriga kvinnan döms även för olaga hot efter att ha dödshotat offret. Hon ska ha bett en av festdeltagarna att ”hämta tabben”, alltså en pistol.

Följ ämnen i artikeln