Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Bankrånarpar åkte fast – efter skrytbild på Facebook

Publicerad 2015-09-28

När paret lade upp bilder på sig själva och ett helt gäng sedelbuntar på sociala medier fattade polisen misstanke. Nu har de gripits misstänkta för bankrån, skriver Daily Mail.

Vissa rånare väljer att gräva ned sitt byte i skogen eller gömma sig undan helt. Andra gör som John Mogan, 28, och hans flickvän Ashley Duboe, 24.

De misstänks ha rånat en bank i staden Ashville i amerikanska delstaten Ohio i augusti. Nu har de gripits, efter att de lagt upp flera bilder på sig själva och pengarna på Facebook, skriver Daily Mail.

Lämnade papperslapp

Mogan har lagt upp en bild på sig själv där han använder en sedelbunt som telefon och flera där han har pengar i munnen.

Enligt polisen ska bankrånet ha genomförts av Mogan iförd en svart munktröja med luva som täckte hans ansikte. Han ska ha lämnat en papperslapp till en av de anställda på banken som sedan lämnade över en summa pengar, som tros ha varit flera tusen dollar.

Flickvännens roll oklar

Circleville Herald uppger att flickvännen Duboe greps för samma brott som sin partner men polisen har ännu inte kommenterat vilken roll hon kan ha haft i rånet.

Straffet för paret väntas bli fyra års fängelse om de fälls för brottet.

Följ ämnen i artikeln