Matchhjälten Rasmus Olheden svarade för två fullträffar i 4–1-segern.

Det sista målet var spiken i kistan.

– Jag fick en kanonpass av Kim (Sunna), säger Olheden till vlt.se.

Tvåmålsskytt Rasmus Olheden slog till två gånger mot Sundsvall.

Det var Patrik Berglund som öppnade målskyttet i spel fem mot tre efter 9.28.

VIK ägde det mesta i den första perioden och siffrorna kunde varit större. Sundsvall hade stora problem med offensiven och hade inte några farliga chanser.

Gästerna ryckte upp sig i mittperioden och lyfte upp spelet något. Men det var hemmalaget som svarade för fullträffarna. Stefan ”Loppan” Hellkvist rakade in 2–0 efter 13.06. Efter det etablerade Sundsvall tryck i offensiv zon men VIK spelade stabilt och avvärjde farligheterna.

Strax före pausvilan utökade Rasmus Olheden till 3–0.

Sundsvall behövde ett tidigt reduceringsmål i den tredje perioden och lyckades få in 3–1 genom Jörgen Nordlöf i spel fem mot tre.

Men det var inget större hot mot Västerås ledning. Rasmus Olheden slog till för andra gången under kvällen och fastställde slutresultatet 4–1 efter 9.52.

– Det här var vår stabilaste match över 60 minuter. Ett jättefall framåt. Det känns superbra, säger Västerås tränare Johan Tornberg till vlt.se.

Västerås går upp på samma poäng serietvåan Leksand.

Första perioden: 1–0 (9.28) Patrik Berglund (Patrik Juhlin) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–0 (13.06) Stefan Hellkvist (Andreas Lindh, Kalle Olsson), 3–0 (18.15) Rasmus Olheden (Stefan Holmgren, Kim Sunna).

Tredje perioden: 3–1 (1.19) Jörgen Nordlöf (Alexander Larsson, Niklas Wästlund) spel fem mot tre, 4–1 (9.52) Rasmus Olheden (Kim Sunna).

Skott: 33–26 (12–5, 9–10, 12–11).

Utv, Västerås: 6x2. Sundsvall 8x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 2143.