Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2017-02-02

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till torsdag den 2 februari.

”Hammarkvinnan” misstänks för Kungsbackamordet

En kvinna i 50-årsåldern anhölls natten mot onsdag misstänkt för att ha mördat en äldre kvinna i Kungsbacka. Samma kvinna ska två dygn tidigare ha gått bärsärkagång med en hammare i trafiken på E6:an.
Läs hela artikeln

Poliser fick vakta bankomater efter ”obegränsade uttag”

Polisen fick rycka ut efter att bankomater i flera städer gav obegränsade uttag – vilket fick folk att köa på flera håll. De som tror sig ha fått gratis pengar kommer dock att bli återbetalningsskyldiga, säger Swedbank.
Läs hela artikeln

Skådespelaren Lars-Erik Berenett är död

Den svenska skådespelaren Lars-Erik Berenett, mest känd för sin roll som polisen med humör – Roland Hassel – har dött, efter en kort tids sjukdom. Berenett blev 74 år gammal.
Läs hela artikeln
Läs mer: Så minns vännerna Lars-Erik Berenett
Jan-Olov Andersson: ”Gjorde mycket mer än hårdkokt deckare”

Hundratusentals i protest mot laglig korruption

Hundratusentals människor protesterade i rumänska städer på onsdagskvällen efter att den nya regeringen avkriminaliserat flera former av korruption. Protesterna är de största i landet sedan kommunismens fall.
Läs hela artikeln

Persson: Donald Trump kommer bli avsatt

Donald Trump kommer att bli avsatt i förtid som USA:s president. Det tippar den förre statsministern Göran Persson, enligt DN. Han tror att Republikanerna kommer att tröttna på att ha en ”galen president”.
Läs hela artikeln
Läs mer: Rex Tillerson svors in som utrikesminister

Protestbilden som sprids över hela världen

En bild på ett muslimskt och ett judisk barn som sida vid sida demonstrerar mot Trumps inreseförbud har spridits som en löpeld på sociala medier.
– Det är det här allt handlar om, säger fotografen Nuccio DiNuzzot.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!