Aftonbladet

Dagens namn: Silvia, Sylvia

Harris och Walz: "Vi är glada krigare"

TT-AP

Uppdaterad 04.33 | Publicerad 03.05

Demokraternas presidentkandidat, nuvarande vicepresidenten Kamala Harris, och Tim Walz som hon vill ha som sin vice om hon vinner presidentvalet i november.

Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris beskriver sig och sin vicepresidentkandidat Tim Walz som en duo som står för optimism och en hoppfull syn på USA, till skillnad från Republikanernas Donald Trump och hans parhäst JD Vance.

– Som Tim Walz beskriver det, vi är glada krigare, sade Harris när hon och Walz kampanjade i Eau Claire i Wisconsin.

Det var under deras första, egentliga kampanjdag tillsammans då de också jagade stöd i delstaten Michigan, en annan av de stater där kampen om väljarna kan bli som tuffast.

Pengaflödet till kampanjen kan vara ett skäl till glädjen. På ett dygn efter det att Harris valde Minnesotaguvernören Tim Walz som den hon vill ha som vicepresident vid valvinst i november, har 36 miljoner dollar kommit in. Det motsvarar uppemot 380 miljoner kronor.

Och på mindre än två veckor i juli, sedan president Joe Biden hoppade av sin omvalskampanj den 21 juli och förordade sin vicepresident Harris istället, har 310 miljoner dollar flutit in till hennes kampanj. Det motsvarar, i kronor räknat, över 3,2 miljarder.