Hennes kropp låg i kylskåpet – i två år

Publicerad 2013-02-08

Mette hittades död i ex-sambons kylskåp.

Den danska kvinnan hade varit försvunnen i två år – tills hennes kropp hittades i ex-sambons kylskåp. Mannen är nu misstänkt för mord, men kroppen är i så dåligt skick att dödsorsaken är svår att fastställa.

I över två år var 40-åriga Mette Bønnelykke Herholdt försvunnen. I tisdags hittades hennes kropp i ett avstängt kylskåp hemma hos hennes ex-sambo i danska Dannemare.

– Även om kylskåpet hade slagits på skulle det ha funnits en långt gången grad av förfall, säger rättsläkaren Peter Juel Thiis Knudsen till Ekstrabladet.

Misstänkt för mord

Den 44-årige mannen erkänner att han gömt kvinnans kropp, men hävdar att hon dött av naturliga orsaker. Polisen misstänker dock att hon dödades av 44-åringen, som nu sitter häktad misstänkt för både mord och brott mot griftefriden.

– Det är omständigheterna som gör att vi misstänker honom för mord. Men nu ska vi se hur situationen utvecklas – vi gör en hel del undersökningar och inväntar ytterligare resultat av obduktionen, säger vice polisinspektör Søren Ravn-Nielsen.

Flyttade med kylskåpet

Enligt uppgifter till Ekstrabladet skulle kvinnans kropp varit insvept i en presenning. Mannen ska även ha flyttat ett antal gånger under tiden Mette varit försvunnen – och tagit kylskåpet med sig.

– Jag har inga kommentarer om likets tillstånd, men när en kropp har legat i mer än två år, är det uppenbart att den inte är helt fräsch, säger Søren Ravn-Nielsen.

På grund av kroppens tillstånd kan dödsorsaken bli svår att slå fast. En obduktion har påbörjats och förhör med den misstänkte mannen inletts.