Totalt stopp på E18

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-20

Milslånga köer efter olyckor - elitserielag fastnade och tvingades flytta match

Det började med att en husvagn välte utanför Västerås.

Ännu sent i kväll var det totalstopp på E18.

Bland de många som drabbades finns Hammarbys damlag i handboll, som fastnade i köerna och därför tvingas skjuta upp matchen i elitserien.

Första stoppet kom när ett husvagnsekipage började svaja och körde in i vajerräcket strax innan Hälla i riktning mot Västerås.

– Det hände klockan 17.35 och hela E18 blockerades, eftersom det blev en besvärlig bärgning, säger Håkan Nöjd, länsvakthavande vid polisen i Västmanland.

Flera krockar

Det tog inte lång stund förrän köerna ringlade milslånga. Dessutom inträffade flera mindre kökrockar strax efter klockan 19.

– Det var väldigt besvärligt. Vi försökte först leda om trafiken, men sedan blev det för besvärligt och vi fastnade själva också, säger Nöjd.

– Som mest var det köer in mot gränsen vid Enköping.

Olycksplatsen var röjd först framåt 20.30.

– Nu har trafiken börjat rulla igen för en kort stund sedan och det flyter på. Men det har varit totalt stopp, säger Nöjd.

Bland de drabbade finns serieledande Hammarbys handbollsdamer, som skulle spelat elitseriematch mot IVH i Västeråshallen klockan 19.15.

Hammarbys spelarbuss fastnade i de enorma köerna och matchen kom i gång senare. Kanske var det så att uppladdningen störde Hammarbytjejerna, för Västerås vann matchen med 26–18.