Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Rättegången mot 28-åringen inledd

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-18

Förs bort Den döde 19-åringen förs bort, bland annat inför ögonen på sin nyblivna hustrum,

Rättegången mot den 28-årige man som misstänks för mordet på 19-årige Dana Muhiddin inleddes på tisdagen vid tingsrätten i Västerås.

Ett vittne som tidigare bara hörts i polisutredningen kan komma att påverka fallets utgång. Det hävdade försvaret, uppger VLT:s nätupplaga.

Det är den mordmisstänkte 28-åringens försvarsadvokat som funnit vittnesuppgifterna i polisens överskottsinformation.

Motivet till ett bråk som slutade med dödlig utgång var ett bråk om en obetald skuld för ett par högtalare värda ett par tusen kronor.

Under förmiddagen har 19-åringens nyblivna fru hörts och under eftermiddagen var det den mordmisstänkte mannens tur att frågas ut.

Bara timmar efter att 19-åringen gift sig slutade det med att han höggs ner med kniv.

Den 28-årige man som nu står misstänkt för dådet åtalas i första hand för mord och i andra hand för grov misshandel och vållande till annans död. Han har i förhör hävdat nödvärn.

Lång tids bråk

Polisens utredning har visat att 28-åringen och 19-åringens nyblivna hustru haft en fejd om ett par högtalare, en fejd som pågått i ett år. Konflikten eskalerade samma dag som paret gifte sig.

Flera personer blev vittnen till händelsen.

Kammaråklagare Stefhan Uttersköld yrkar att 28-åringen ska fällas för mord, att hugget för utdelat med avsikt.

Under förmiddagen har änkan till den döde 19-åringen hörts. Enligt vlt.se önskar hon livet ur 28-åringen.

– Jag önskar att han får möta sin skapare så fort som möjligt, sa hon.

Hon sa också att hon känner hat, ilska och sorg idag.

Kräver skadestånd

Kvinnan begär 100 000 kronor i skadestånd, vilket är dubbelt så mycket som efterlevande brukar begära och få. Hon begär summan eftersom hon i vår kommer att föda ett barn utan pappan vid sin sida och för att hon blev vittne till händelsen. Försvaret säger att de inte tänker betala summan.

Rättegången fortsatte under eftermiddagen. Då väntades den mordmisstänkte sin version av vad som inträffade den kväll då den 19-årige mannen avled av ett knivhugg i halsen.