Klarblå himmel och sol nästan hela helgen i Uppsala

Publicerad 2020-09-18

Solglasögon – men även en varmare tjocktröja – kan komma väl till pass i Uppsala i helgen.

Väderprognosen bjuder nämligen på en hel del sol och milda septemberdagar.

Det blir stålande sol hela lördagen.

Den som vill njuta av morgonkaffet på balkongen eller uteplatsen på lördag och söndag gör kanske bäst i att svepa en filt runt benen. Det ska bli soligt, men termometern lär inte visa mycket mer än 6–7 grader under morgonkvisten, enligt väderprognosen för Uppsala.

Men sedan stiger temperaturerna båda dagarna och hamnar runt 16–17 grader. På söndagen kan det även bli någon grad varmare.

– Det kan kännas lite småblåsigt i dag under fredagen. Men vinden mojnar nu under eftermiddagen och under lördagsdygnet är det mest svaga eller måttliga vindar, säger Mikael Sjöström, meteorolog på Klart.se.

På lördagen så ser det ut att bli strålande sol hela dagen, men på söndagen väntas lite dis och dimma på himlen.

– Fram på dagen sedan när temperaturen stiger så drar lite moln in någon gång vid lunch-tid ungefär. Men det blir mest varierad molnighet, så moln varvat med sol.

Blöt och kylig vecka väntar

Nästa vecka ser det ut att bli ganska varierat väder, dryga 15 grader som mest och lite regn.

– Det fortsätter att vara ganska milt för att vara september och bjuds på en hel del sol, även om det blir lite regn nästa vecka. Det ser ut som att ett par lågtryck rör sig in över hela landet från sydväst i mitten av veckan. Troligtvis kommer en del regn då att passera över Uppsala, men i och med att blir på onsdag torsdag så är det svårt att säga i nuläget hur mycket regn som kommer falla och om det når över Uppsala, säger meteorologen.

Den som hade hoppats på ett värmeskutt tidigare i vecken får skylla på dimmolnen.

– Det var lite snopet här måndag till onsdag när vi utlovat värme. Det var ett lågtryck som etablerade sig lite söder om Sverige vilket gjorde att fuktig luft samlades ganska nära marken och vi hade dimma och dimmoln som var så täta att solen inte klarade av att luckra upp dem. Om solen hade lyckats tränga igenom det här molntäcket så hade det blivit uppemot 20 grader.

Följ ämnen i artikeln