Fick sparken från banken – lämnade lapp och sköt ihjäl kollegorna

Publicerad 2023-04-11

Bankmannen Connor Sturgeon, 25, fick veta att han skulle få sparken, enligt källor till CNN.

Sedan skrev han en lapp, tog sitt automatgevär – och sköt ihjäl sina kollegor.

Dådet livesändes på sociala medier, uppger polisen i Louisville.

Vid 8.30-tiden på måndagsmorgonen, lokal tid, gick en ensam gärningsman in genom entrén på Old National bank i Louisville och öppnade eld.

Fyra personer dödades i attacken, däribland en nyutexaminerad polis som träffades i huvudet. Nio personer vårdas fortfarande på sjukhus. Två av dem har skadats allvarligt.

Gärningsmannen sköts ihjäl efter en skottväxling med polisen.

Connor Sturgeon.

– Vi fick ett samtal och var på plats tre minuter senare. Polisen agerade snabbt och satte stopp för hotet så att inga fler liv kunde tas, säger polischefen Jacquelyn Gwinn-Villaroel enligt CNN.

Nu bekräftar polisen att gärningsmannen är 25-åriga Connor Sturgeon. På hans Linkedinprofil står det att han jobbat på Old National Bank tre somrar i rad innan han fick en tjänst som fondförvaltare.

Men enligt källor till CNN hade Sturgeon nyligen fått veta att han skulle bli uppsagd från banken.

Lämnade lapp

25-åringen ska då ha skrivit en lapp till sina föräldrar och vänner där han antydde att han skulle öppna eld i banken.

Polisen uppger att Sturgeon var beväpnad med ett AR-15-automatgevär och livesände dådet på sociala medier innan videon plockades ner.

Polis vid Sturgeons bostad i området Camp Taylor i Louisville.

Bankmannen hade en magisterexamen i ekonomi och ägnade sig åt både basket och friidrott under sina skolår. En tidigare klasskamrat säger att han aldrig trodde att Sturgeon skulle genomföra något liknande.

– Det här är en total chock. Han var en riktigt bra kille som kom från en riktigt bra familj. Jag kan inte ens förklara hur obegripligt det här är. Jag kan inte förstå det.