Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Simon, Simone

”Jag har handlat fel”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-13

Kommunalråd i Lekeberg tar time out

Kommunalrådet i Lekeberg Kerstin Leijonborg, c, tar time out.

Detta sedan det avslöjats att i egenskap av kommunalråd vittnat mot en kommunanställd i en vårdnadstvist.

”Jag har handlat fel och jag ångrar detta”, skriver Leijonborg i ett pressmeddelande.

I februari i år bjöd den borgliga alliansen i Lekeberg sina anställda på en kick off-fest som inledning på det borgliga styret.

Efter festen fick kommunalrådet Kerstin Leijonborg ett samtal från en man som tidigare varit gift med en av kommunens anställda. Han sökte information om hans före detta fru varit berusad på festen för att kunna använda detta som bevis i en vårdnadstvist om parets barn.

Leijonborg skrev då ett brev i egenskap av kommunlråd där hon intygade att kvinnan varit berusad under festkvällen. Hon skrev också att flera av kommunens anställda påpekat att de iaktagit att kvinnan varit berusad.

Några skyldigheter att lämna liknande intyg i vårdnadstvister finns inte.

Nerikes Allehanda uppmärksammande kommunalrådets brev för några dagar sedan och efter ett möte i alliansen i går kväll har nu kommunalrådet bestämt sig för att ta time out från politiken.

”För att tänka igenom mitt ansvar för det inträffade kommer jag att ta time out under en tid. Jag hoppas att mitt handlande inte ska skada den positiva utvecklingen i kommunen”, skriver Leijonborg i pressmeddelandet.