”Eskortflickor på fest hos Berlusconi”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-18

Patrizia, 42: Sen bad han mig att stanna kvar

Kvinnorna fick tiotusentals kronor för att gå på fest och sova över hemma hos Silvio Berlusconi, 72.

Nu berättar en av dem hur festerna arrangerades och hur de smugglades in i premiärministerns bostad.

– Jag har spelat in ljudet från de båda träffarna, säger Patrizia D'Addario, 42, till tidningen Corriere della Sera.

Silvio Berlusconi.

Uppgifterna om kvinnorna som betalats för att umgås med Italiens premiärminister Silivio Berlusconi har kommit fram i samband med en utredning om bland annat koppleri mot entreprenören Giampaolo Tarantini, 35.

Patrizia D'Addario säger att hon blev uppsatt som kandidat i ett kommunalval i regionen Apulien för listan ”Apulien framförallt” som ingår i Silvio Berlusconis parti ”Frihetsfolket” för att hon deltog på festerna.

”Sjöng och drog skämt”

Nu berättar Patrizia D'Addario om hur hon smugglades in i premiärministerns residens tillsammans med andra kvinnor som betalats för att festa med Berlusconi.

Enligt Patrizia D'Addario kontaktades hon av ”en viss Giampaolo”, och de kom överens om en ersättning på 2 000 euro (cirka 20 000 kronor) för att hon skulle delta på en fest hemma hos Berlusconi:

– Jag kom till Rom och tog en taxi till ett hotell på via Margutta, som vi kommit överens om. En chaufför kom och hämtade mig och tog mig till Giampaolo på Hotel de Russie. Med honom och två andra tjejer åkte vi in på Palazzo Grazioli (premiärministerns bostad) i en bil med tonade rutor. De sa åt mig att mitt namn var Alessia, säger Patrizia D'Addario till Corriere della Sera.

– Vi fördes in i en stor salong och där fanns ytterligare tjejer. De var nog ett 20-tal. Som förrätt fick vi pizzabitar och champagne. Efter en stund kom Silvio Berlusconi, säger hon.

– Han hälsade på alla och stannade och pratade med mig. Jag förstod att jag gjort intryck på honom eftersom han frågade vad jag jobbade med, och jag berättade genast om ett residens som jag ville bygga på en tomt som tillhör min familj. Han visade en videofilm på sitt möte med Bush, foton på sina villor, han sjöng och drog skämt, säger Patrizia D'Addario.

– Det blev natt, och jag åkte till hotellet och Giampaolo sa åt mig att han bara skulle ge mig 1 000 euro eftersom jag inte stannat kvar, säger hon.

”Bad mig stanna kvar”

Patrizia D'Addario berättar att hon kom till Palazzo Grazioli igen några veckor senare, samma dag som Barack Obama valdes till USA:s president. Hon berättar att Berlusconi vid det tillfället mindes det byggprojekt hon talat om.

– Sen bad han mig att stanna kvar, säger Patrizia D'Addario.

Hon säger att hon sov över på Palazzo Grazioli och att hon har ljudinspelningar av båda träffarna med Berlusconi.

– Jag har tidigare haft allvarliga problem med en man och sen dess har jag alltid en diktafon med mig på viktiga träffar, säger Patrizia D'Addario till Corriere della Sera.

Om skälet till att hon nu väljer att gå ut och berätta om händelserna säger hon:

– Jag berättar därför att jag förstår att de lurade mig. Jag hade bara bett om hjälp för ett projekt som jag känner mycket för, och istället blev jag utnyttjad.

Silvio Berlusconis advokat Niccolò Ghedini, 49, som också är ledamot i det italienska parlamentets underhus, deputeradekammaren, för Berlusconis parti ”Frihetsfolket”, säger till Corriere della Sera:

– Situationen är skrattretande. Premiärminister Berlusconi, som arbetar 24 timmar per dygn, är rik, trevlig och levnadsglad.

– Naturligtvis har han inte behov av att någon hämtar kvinnor åt honom. Att tro att Berlusconi behöver betala 2 000 euro för att en tjej ska träffa honom är bara för mycket. Han skulle kunna få många kvinnor gratis. Berlusconi har stor respekt för kvinnor och har ingen anledning att betala en kvinna för att hon ska umgås med honom.