Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Lev lyxigt i Singapore

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-11

Så kan du använda vinsten

Har du fått en slant över från senaste jackpotten, eller har du sparat pengar till din drömresa? Vi ger dig tips på platser där du kan njuta av dem ultimata lyxen. Först ut är Raffles i Singapore.

Raffles Hotel i Singapore är ett av världens mest välkända lyxhotell.

Raffles Hotel i Singapore är kanske ett av världens mest kända lyxhotell. Åtminstone räknas det som ett av världens mest förnämsta. Hotellet är väl känt för sin höga kvalitet och service.

Vill du lyxa med eliten är detta stället att bege sig till. Här har filmstjärnor, konstnärer och politiker tagit igen sig och njutit av lyxen.

Hotellet ligger mitt i centrala Singapore men det sägs att stadens myller knappt märks. Runt hotellet är allt lugnt och stilla.

Allt på ett ställe

Förutom att bo som en kunglighet erbjuder hotellet mycket mer. Här finns bland annat en shoppinggalleria, SPA och flertalet restauranger, som erbjuder gourmetmiddagar, dessutom caféer och barer.

För den kulturintreserade finns både teater och museum. Den som vill bli av med semesterkilon kan besöka det dygnet runt öppna gymmet.

Bo i Charlie Chaplins rum

Hotellet har 103 rum, varav två av dem är presidentsviter. Ett rum kostar från 4500 kronor per natt.

Tolv sviter är uppkallade efter numer avlidna kändisar och varje rum har en särskild minnesplats. De har ett eget finrum och ett eget middagsrum. Du kan bland annat välja mellan att bo i Charlie Chaplins, Rudyard Kiplings eller John Waynes svit.

Välkänd drink

I Raffles Longbar skapades den klasiska drinken Singapore Sling, som bland annat innehåller gin, körsbärslikör, annanasjuice och en stänk Angostura Bitter.

Hotellet öppnade för första gången år 1887. Det byggdes av armenierna Martin, Tigran, Aviet och Arshak Sarkies. Etthundra år senare, 1987, blev byggnaden ett nationalmonument. Ett renoveringsarbete avslutades 1991. Hotellet är namngivet efter Sir Stamford Raffles.