Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Henrietta, Henrika

Lurade unga kvinnor till att sälja sex

Publicerad 2013-10-16

49–åring misstänks ha lockat med modellkontrakt – bokade sig själv som första kund för att ’testa’ dem

Mannen använde sig av 47 olika namn och hade tio mobiltelefoner på sig när han greps.

Han låtsades vara flera olika personer när han övertalade unga kvinnor att sälja sex.

– Han har manipulerat de här kvinnorna på ett väldigt förslaget sätt, säger åklagare Silvia Ingolfsdottir.  

Silvia Ingolfsdottir.

Han är 49 år och misstänks för att ha sålt tio kvinnor i 20-årsåldern till olika män och dessutom våldtagit några av dem. Brotten har ägt rum under en tioårsperiod enligt åtalet.  Mannen klarat sig undan rättvisan så länge genom att vara extra förslagen, menar åklagaren Silvia Ingolfsdottir

– Ingen av de här tjejerna har fått hans riktiga namn. Han har alltid använt alias, säger hon.

Sa sig vara fotograf

Totalt rör det sig om 33 mansnamn och 14 kvinnonamn som polisen lyckats knyta till 49-åringen.

Bland mansnamnen märks ”Stefan”, ”Ali”, ”Sven” och ”Johan”. En del av namnen har mannen använt när han låtsats vara fotograf – andra när han träffat tjejerna som hemlig sexköpare.

– När han greps i januari 2013 hade han tio mobiltelefoner på sig som vi menar att han har använt för sina olika alias när han hållit kontakt med tjejerna, säger Silvia Ingolfsdottir.

Mannen kom i kontakt med kvinnorna på olika hemsidor för fotomodeller. Genom att utge sig för att vara fotograf lyckades han locka flera av dem till sin lägenhet i Stockholmstrakten. Väl på plats upptäckte kvinnorna att 49-åringen hade annat i tankarna.

Lockade med modellkontrakt

Genom att locka med framtida modellkontrakt och tiotusentals kronor i betalning försökte han få kvinnorna att gå med på att sälja sex till olika män i Stockholm.

– Det har tagit olika lång tid för olika målsäganden att över­talas. Men 49-åringen har systematiskt vänt sig till tjejer i utsatta situationer, säger Silvia Ingolfsdottir.

Om kvinnorna var svårövertalade använde 49-åringen något av sina kvinnliga alias. Han försökte manipulera kvinnorna att gå med på sex genom att låtsas vara en mer erfaren modell. I ett sms skriver 49-åringen till en kvinna som aldrig tidigare sålt sex:

”Ja sven är ju en av test killarna gör honom nöjd så får du fler bra jobb. Tex flera samtidigt, anal, Video kinky saker mm.”

Maskerade sig

När 49-åringen lyckats få kvinnorna gå med på att sälja sex bokade han ofta in sig själv som första kund för att ”testa” dem. Vid de tillfällena bar kvinnorna ögonbindel och 49-åringen maskerade sig med en rånar­huva.

Sen sålde han kvinnorna till andra män genom annonser på olika sexsajter och massmejl till kända sexköpare. Kvinnorna fördes till olika hotell, porrbiografer och lägenheter där upp till 25 olika män har haft sex med dem samtidigt – ofta med inslag av grovt sexuellt våld.

Så sålde mannen kvinnorna

Sexannonser på RosaSidan med rubriker som ”Kåt 20-årig tjej REA på fredag”, ”Kåt tjej på BV” och ”Gang bang med 2 sexiga unga tjejer”. Kvinnorna själva visste inte om att 49-åringen hade lagt ut annonserna.

Massutskick till kända sexköpares mejladresser.

Sexköpen och våldtäkterna har sedan gjorts på olika lokaler runt om i Stockholm. Bland annat i 49-åringens lägenhet, på Hotell Rygefjord, på en toalett i Globens köpcentrum och på porrbiografen Blue Vision.

Det var på Blue Vision som en kvinna hade sex med 25 män - samtidigt.

49-åringens sms

49-åringen: Kan och vill du idag då

Kvinna: jaaaa

49-åringen: Ok då kan jag fixa en test idag

Kvinna: test?

49-åringen: Du är där en halvtimme och visar hur het du är

Kvinna: okey vad får man?

49-åringen: Du får en lax (kanske mer) och blir alla nöjda kör dom mer organiserat sen och då får du delta lax

Kvinna: hur många är det?

49-åringen: 3-4 kanske

49-åringen: Vill du ha fler såna sen och tjäna mycket visa att du är bra låtsas som du älskar det så vill de boka många jobb där du får många tusen ok

ANNONS