I natt har presidenten chans att glänsa

Romney krossade Obama i den första. Presidenten tog med knapp marginal hem den andra.

Nattens tredje och sista debatt är Barack Obamas chans att glänsa. Segern borde vara ­given.

Utrikespolitiken är hans starkaste område och Romneys tveklöst svagaste.

Någon gång i somras insåg Romney att det inte räckte att lita på den höga amerikanska arbetslösheten och sitt eget rykte som ekonomisk mirakelman för att besegra Obama. Han styrde "turnébussen" mot Europa och Mellanöstern.

Knappt hade Romney landat i London förrän han förolämpade de brittiska OS-värdarna genom att ifrågasätta deras förmåga att organisera spelen.

I Israel slog han fast att han betraktar Jerusalem som landets huvudstad. Ett katastrofuttalande för en kandidat som vill medla mellan Israel och palestinierna.

Ingen helt lyckad utflykt för Romney.

I motsats kan Obama visa på en hel räcka utrikespolitiska framgångar.

Det brukar heta att utrikespolitiken inte spelar så stor roll i amerikanska val. Men med dött lopp i opinionsmätningarna kan den ändå bli avgörande. Det är lätt att glömma att vad som avgjorde förra valet var amerikanernas  krigströtthet och känsla av att USA var hatat av alla efter åtta år med George W Bushs soloåkande. Till och med traditionella allierade som Storbritannien, Frankrike och Tyskland vände USA ryggen.

Obama fick börja med att åka jorden runt och be om ursäkt för amerikanska övergrepp och reparera brutna vänskapsband.

Han avslutade kriget i Irak som Bush startade på falska premisser.

Han gav klartecken till operationen som dödade USA:s fiende nummer ett, Usama bin Ladin, ledare för al-Qaida.

Presidenten är på väg att hålla sitt löfte att dra tillbaka de amerikanska trupperna från Afghanistan senast 2014.

Framförallt så återupprättande Obama lite av USA:s anseende i världen. Han satte en ny ton av samarbetsanda i världspolitiken.

Under de första fyra åren har han skaffat sig ovärderlig internationell erfarenhet. Vilket ska ställas mot nybörjaren Romneys som till råga på allt hyrt in ett helt gäng utrikespolitiska rådgivare som jobbade för George W.

Nattens debatt är ett givet tillfälle för Obama att glänsa och få sin motståndare att framstå som underlägsen junior. Spelar han sina kort rätt bör de väljare som ännu inte bestämt sig inte tveka när de ställer sig frågan om vem de helst vill ska svara i Vita husets kristelefon när den ringer klockan tre på natten.

Risken är att Obama gör om misstaget från debatt ett där han uppenbarligen underskattade Romney.

Trots Obamas framgångar saknar Romney inte angreppspunkter. USA lider av dåligt självförtroende efter sin försvagade ställning i världen. Många lockas av Romneys löften om att USA ska bli tuffare och återta ledarrollen.

Liksom av hans cowboy-snack gentemot Iran. Många amerikaner verkar tro att prästerna i Teheran böjer sig och slutar försöka skaffa kärnvapen bara USA hotar tillräckligt mycket med krig. Obama kör en mer diplomatisk linje utan att utesluta ett militärt anfall.

I debatt två missade Romney ett smashläge när han snubblade på orden om när Obama kallade granatbeskjutningen av USA:s konsulat i Benghazi för en terrorattack. Nu får han chansen igen.

För där har Romney en poäng. Säkerheten var inte tillräcklig och det tog lång tid innan Obamas administration på allvar såg det som ett terrordåd. Men jag skulle bli mycket förvånad om han utifrån denna enskilda händelse lyckas få in annat än några harmlösa jabbar på presidenten.

Dock är en Obamaseger i tredje och sista ronden inte är detsamma som fyra nya år i Vita huset.