Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sigrid, Siri

Injicerade kvinna med narkotika – döms för mord

TT

Publicerad 2024-09-11 11.08

Norrköpings tingsrätt dömer mannen för mord. Arkivbild.

En 45-årig man döms till rättspsykiatrisk vård för att ha mördat en kvinna i Norrköping genom att injicera henne med narkotikaklassade preparat.

Mannen själv har nekat till brott, men enligt Norrköpings tingsrätt är det bevisat att han med en spruta injicerade kvinnan med en dödlig narkotikados.

Rätten menar att det inte finns något som tyder på att kvinnan samtyckte till vad som hände, och även om det inte är klart att mannens avsikt var att hon skulle dö så måste han ha insett att det fanns en hög risk att hon skulle göra det. Vidare hindrade han efteråt en annan person som var närvarande i lägenheten från att tillkalla hjälp.

Sammantaget är det därmed bevisat att mannen uppsåtligen dödat kvinnan och att han ska fällas för mord.

Det var i november förra året som polisen larmades till lägenheten i Beckershov i Norrköping, där kvinnan hittades avliden. I bostaden fanns även 45-åringen, som greps och har suttit häktad sedan dess.

En rättspsykiatrisk undersökning har visat att han lider av en allvarlig psykisk störning. Efter att den rättspsykiatriska vården avslutats ska mannen utvisas på livstid, enligt Norrköpings tingsrätt.