Polisen letar efter mystiska lyxbilar

Publicerad 2012-05-14

Polisen i Jokkmokk har ännu inga spår efter den försvunna Mustangföraren. Nu letar polisen dessutom efter två andra mystiska lyxbilar.

– Chauffören kan ha plockats upp av sina kompisar, säger Björn Westerberg vid Jokkmokkspolisen.

Den tjeckiska Mustangen är det stora samtalsämnet i Jokkmokk. Bilen, en exklusiv Ford Mustang Cabriolet, upptäcktes i lördags morse. Startnycklarna satt i, några hundralappar låg mellan framsätena, bogserlinan var framtagen. Men av föraren fanns inga andra spår än körkortet och bankomatkortet.

Inga spår i snön

Bilen stod i dikeskanten. Men polisen såg inga fotspår i snödrivorna heller.

– Vi kollade med hundförare, men vi hittade inga spår, säger Björn Westerberg vid Jokkmokkspolisen.

Den helikopter som deltog i spaningarna hittade inte heller något. Bilen kunde snabbt spåras till en biluthyrningsfirma i Brno i Tjecken – 260 mil från Jokkmokk. Den var anmäld stulen eftersom den inte lämnats tillbaka till uthyrningsfirman.

Kört mycket fort

26-åringen – om det nu är samma man som på körkortet – torde ha kört mycket fort. Hela sträckan från Brno verkar ha körts på ett dygn.

Antagligen körde Mustangen fast i snön sedan chauffören försökt väja för en telefonledning som fallit ner över vägen, dock satt den i och för sig inte hårdare fast än att det bara var att lägga i backen och trycka på gaspedalen för att komma loss.

Utländska bilar har setts

Polisen har även fått in uppgifter om andra utländska bilar som ska ha setts i samband med att Mustangen kört förbi.

– Det handlar om en Land Rover, eller om det är en Range Rover som har åkt efter Mustangen, säger Björn Westerberg.

– Sen har någon sett ytterligare en mörk Mustang. Men eftersom ingen har noterat registreringsnumren på de andra bilarna har de inte kunnat spåras. Och polisen vet heller inte om de har något med Mustangen att göra.

Kanske säljas i Ryssland

Att Mustangen hittades där den hittades, övergiven på en väg inte långt från E45:an utanför Jokkmokk är svårbegripligt. En teori är att Mustangen – och de andra bilarna – var på väg upp genom Sverige för att kanske säljas i Ryssland. Och att karavanen helt enkelt kört rejält fel.

– Det fanns ingen GPS i bilen.

Sen, när Mustangen körde av vägen bestämde sig chauffören sig helt sonika för att lämna bilen där den stod och fortsätta med sina kompisar.

ANNONS