Supersuccé för Efterlyst

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-06

Stark start för Aftonbladets nya kriminalbilaga

Aftonbladets nya kriminalbilaga fick en riktig succéstart – med 53 000 sålda exemplar.

– Det är över all förväntan, säger Aftonbladets bilagechef Marica Finnsiö.

Vi är vana att se dem tillsammans i TV 3:s Efterlyst – programledaren Hasse Aro och polisprofessorn Leif GW Persson.

Unikt samarbete

I april tog parhästarna även plats i Aftonbladets nya kriminaltidning med samma namn. Samarbetet redaktionerna emellan är unikt.

– Vi har genom åren funderat på att starta upp en sådan här tidning, men har av olika anledningar inte genomfört det. I och med samarbetet med TV 3 kändes det självklart, säger Marica Finnsiö.

Det visade sig vara ett lyckat inititiv. 53 000 personer köpte första numret av tidningen.

Varför tror du att den har gått hem?

– För att det är ett unikt innehåll som Efterlyst har kring olika brottsfall parat med vårt unika tidningskunnande. Det tillsammans gör den här succén.

Mer att berätta

Även Mikael Ekman, redaktör för TV 3:s Efterlyst, gläds åt framgången.

Han har upplevt att programtiden många gånger inte har räckt till – att personerna bakom brotten ofta har känt att de haft mycket mer att berätta. I den 68-sidiga tidningen finns ett större utrymme för fördjupning.

– Nu kan vi vara med och ge de här personerna upprättelse så att de kan få berätta sin historia samtidigt som läsarna kan vara med och lösa fler brott, säger Mikael Ekman.

I kväll är det säsongsfinal för Efterlyst i tv-rutan, men Leif GW Persson och Hasse Aro fortsätter synas i Aftonbladets Efterlyst.

”Med läsarnas hjälp”

I morgondagens nummer följs bland annat Leif GW Persson när han åker upp till Härnösand för att hjälpa till i utredningen kring dubbelmordet i Brattås.

– Vi kommer att fortsätta beskriva ouppklarade fall och vi är hela tiden beroende av läsarnas hjälp, säger Mikael Ekman.

ANNONS