Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Mörk damcykel spår i sökandet efter David

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-11

Polisen letar efter cykeln

En mörk damcykel är det hetaste spåret efter försvunne David Birgersson, 18.

Ett vittne såg honom promenera med cykeln minuter innan han försvann.

– Vi vill ha tag på cykeln, den är en viktig pusselbit i utredningen, säger närpolischef Per-Arne Nilsson i Varberg.

försvann efter maskeraden 18-årige David Birgersson gick på gymnasieskolans maskerad i torsdags. Sen dess är han spårlöst försvunnen. Nu jobbar ett tiotal kriminalpolisen för att hitta honom.

De nya uppgifterna om cykeln kommer från den kvinna som tidigare berättat för polisen att hon såg David natten till fredagen. Han hade då lämnat en fest och var på väg till sin syster för att övernatta.

– Kvinnan såg David promenera med en mörk damcykel, men nu är den också spårlöst borta. Vi vet inte vems cykeln är, men vi vill ha all information vi kan få om den.

– Om man ser någon cykel ligga övergiven vill vi gärna att man kan kontaktar oss, säger Per-Arne Nilsson.

Blodfläckar kopplas inte till David

Under dagen fortsätter förhör med vittnen och sammanställningar av tipsen som kommit in. De blodfläckar som hittades utanför ett hotell i centrala Varberg i går kommer inte från David.

18-åringen försvann natten till fredagen då han hade varit på maskerad i Varberg.

Det finns bilder från en övervakningskamera vid restaurangen som visar att han går därifrån tjugo minuter över på natten.

Efter det finns inga spår efter David. Dykningar som har gjorts i Varbergs hamnbassäng har inte fört utredningen framåt. Även de sökningar som gjorts från luften har varit resultatlösa.