Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Alfhild, Alva

Explosion vid bostadshus i Kristianstad

TT

Uppdaterad 08.06 | Publicerad 04.17

Polis och bombtekniker på plats på Götgatan i Kristianstad efter en detonation i en port till ett flerfamiljshus tidigt på tisdagsmorgonen.

En detonation inträffade under natten till tisdagen i Kristianstad. Larmet om en mycket hög smäll kom in vid 03-tiden. När polis kom till platsen upptäcktes att något hade exploderat vid en port till ett flerfamiljshus.

– Det rör sig om någon form av sprängning, men jag kan inte säga vad det är som har detonerat. Det har smällt precis vid porten och det är mycket glassplitter, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Nationella bombskyddet är på plats under morgonen. Ett område runt huset är fortsatt avspärrat och polisen uppmanar boende att hålla sig inomhus.

– Bombskyddet ska undersöka om det finns fler farliga föremål. När det är klart kommer tekniker att ta över. Sedan ska vi försöka identifiera vad det är som har detonerat, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Ingen person skadades i samband med explosionen.

– Vi har ingen misstänkt eller gripen. Just nu tittar vi på om det finns någon hotbild mot någon i det här huset, säger Rusin.