Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Thailand - lyxigare kan det knappt bli

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-16

The Oriental Bangkok är ett av världens mest lyxiga hotell

Funderar du på att använda din vinst till en riktig drömsemester där du kan äta gott och bli omhändertagen på alla tänkbara sätt? Då är The Oriental Bangkok i Thailand något för dig. Här kan du njuta av riktig lyx.

The Oriental Bangkok har blivit utsett till ett av världens lyxigaste hotell.

För ett par år sedan var Thailand ett verkligt exotiskt resemål. Fortfarande kan landet bjuda på en mer än väl godkänd lyxsemester.

– Många tycker att Thailand har blivit lite för vanligt, säger Barbro Holmgren, produktansvarig på Ving.

– Nu är det till exempel Borneo och Mauritius som förknippas med en lyxig känsla.

Ett besök på The Oriental Bangkok, vid Chao Phraya-floden sätter säkerligen guldkant på ditt besök i Thailand.

Hotellet är definitivt ett av stadens lyxigaste, dessutom hör det till den exklusiva eliten även internationellt sett. Hotellet har flera gånger blivit utsett till världens bästa.

Redan 1879 öppnades dörrarna och hotellet har sedan dess gästats av flertalet kungligheter och kändisar, till exempel Margaret Thatcher och Graham Greene.

Ett av de enklare rummen kostar runt 2 000 kronor. Vill du ha ett av de större och mer exklusiva rummen går de på åtminstone 6 000 kronor.

Restauranger för alla

På hotellet finns nio restauranger och barer. Det finns något för alla, vare sig du vill äta fisk, franskt, kinesiskt eller italienskt. På vissa av restaurangerna är det slipstvång, så kolla upp det innan du beger dig iväg.

Förutom att äta god mat kan du simma i någon av polerna, spela squash, eller besöka gymet.

Hotellets SPA är nyrenoverat och har öppet alla dagar. De erbjuder det mesta man kan tänka sig, massage, ansiktsbehandlingar, manikyr, pedikyr med mera.

Få hotellgäster har nog blivit besvikna. Servicen sägs vara extraordinär.

”Känslan av overklighet är stark. Som att bo i ett månadsmagasin för exklusiv heminredning.” skriver Lennart Lundquist, i Svd (dec 2007).

Ett av de enklare rummen kostar runt 2 000 kronor. Vill du ha ett av de större och mer exklusiva rummen går de på åtminstone 6 100 kronor. Alla rum har utsikt över Chao Phraya-floden.