Schwarzeneggers egna ord om affären

Publicerad 2012-09-24

Avslöjar när frun konfronterade honom

Han uppfostrade i hemlighet ett utomäktenskapligt barn i 14 år – tills det inte höll längre.

Nu berättar Arnold Schwarzenegger alla detaljerna i sin kommande självbiografi.

"Jag ville inte tro att han var min son – men likheten var för slående för att förneka det", skriver "Terminator"-stjärnan.

"Total recall – my unbelievably true story" släpps den 1 oktober men NY Daily News har redan kommit över ett exemplar.

I boken berättar Arnold Schwarzenegger öppet om otrohetsskandalen som raserade hans 25 år långa förhållande med frun Maria Shriver från Kennedy-klanen.

En dag efter att den före detta muskelbyggaren och skådespelaren lämnat ämbetet som Kaliforniens guvernör i januari 2011 ville Maria Shriver träffa en parterapeut.

Bröt ihop och erkände

Schwarzenegger trodde att det gällde hur paret, som har fyra barn tillsammans, skulle hantera omställningen från ett offentligt till ett privat liv. I stället blev han konfronterad om sin otrohet.

"Samma minut vi satte oss ner vände sig terapeuten till mig och sa 'Maria ville att du kom hit i dag så hon kunde fråga om du har uppfostrat ett barn med er hushållerska Mildred", skriver Schwarzenegger i boken.

Österrikaren bröt ihop och erkände direkt. Efter att ha gett "lama" ursäkter som skam och rädsla för Kennedy-familjen sa han att det helt och hållet var "hans misstag" och att han "fortfarande tänder på henne".

Ville inte tro att han var fadern

Det var 1996, när Maria Shriver var bortrest med barnen, som Arnold Schwarzenegger hade sex med familjens hushållerska Mildred Baena från Guatemala.

När hon nio månader senare födde sonen Joseph – några dagar efter att Shriver födde Arnolds yngsta äktenskaplige son – angav hon sin man som fadern.

Schwarzenenegger skriver att han ville tro på det, och gjorde det, under flera år. Baena fick fortsätta som hushållerska eftersom han ansåg att det var det bästa sättet att "kontrollera situationen" på.

Försörjde sin andra familj

Men när Joseph blev äldre blev han mer och mer lik sin världskände far, och till slut kunde Schwarzenegger inte längre förneka sitt misstag.

"Jag insåg att det inte var någon tvekan om att det var min son".

När Mildred Baena blev ensamstående försörjde Schwarzenegger henne och Joseph – bland annat genom att köpa ett stort hus med pool – men till slut blev Maria Shrivers misstankar för starka.

Den 9 maj 2011 ansökte hon om skilsmässa och den 16 maj avslöjade Los Angeles Times den 14-åriga hemligheten.

Skandalen briserade samtidigt som Maria Shrivers båda föräldrar dog. På sin fars begravning höll Shriver ett tal där hon berättade hur hon lärt sina bröder att alltid respektera kvinnor.

"Det var nog delvis riktat mot mig", skriver Schwarzenegger i dag.

Tror fortfarande på Hollywoodslut

65-åringen skriver i boken att han försökt förstå vad som motiverade honom till att vara otrogen, och att den enda anledningen han kommit fram till är "dumhet".

Men skådespelaren, som i "Terminator" gjorde repliken "I'll be back" världsberömd, tror på en comeback även i förhållandet med Maria Shriver.

"Kalla det förnekelse, men det är så min hjärna funkar".

ANNONS