De filmade sina mordbränder

Publicerad 2011-05-12

Pyromanenerna i Teckomatorp filmade sina dåd och lade upp dem på Youtube

Två unga män har anhållits för den senaste veckans mordbrandturné i Teckomatorp och Svalöv.

Båda männen har varit synliga på brandplatserna – och minst en av dem har filmat flera av bränderna och lagt ut dem på Youtube.

Sedan förra tisdagen har en rad mordbränder i skånska Teckomatorp och Svalöv satt skräck i invånarna. Polisen har uppmärksammat att en 22-årig man varit först på brottsplatserna flera gånger. De fick upp ögonen för honom efter att han filmat bränderna, lagt upp dem på internetsajten Youtube och sålt dem till en lokaltidning.

När 22-åringen dök upp vid en av tre anlagda bränder i barnvagnar i Svalöv i onsdags, togs han med till förhör av polisen. Han betraktades först som ett vittne, men anhölls senare som misstänkt.

Ytterligare en greps

Strax före midnatt på onsdagen greps ytterligare en man, en jämnårig vän till 22-åringen, som tidigare anhållits i sin frånvaro. Även han ska ha varit synlig vid några av bränderna.

De båda männen är var och en, eller tillsammans, misstänkta för samtliga bränder. Men ingen av dem har gjort medgivanden och Göran Hassel, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne, betonar att brotten inte är uppklarade än.

– Vi anser att vi gjort ett stort genombrott i denna utredning. Men vi har inte löst brotten än. Vi vill också poängtera att all bevakning i området kommer att fortsätta, säger han till TT.