Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ragnar, Ragna

”Barnen grät – mamman skrek”

Publicerad 2011-06-21

Irene blev vittne till kidnappningen

Det två flickorna, 1 och 3 år, kidnappades när de befann sig på Gran Frivilligsentral i staden Brandbu.

– Jag hörde att barnen grät och att deras mamma skrek, då förstod vi att något var galet, säger Irene Thoresen till norska tidningen VG.

– Jag tycker det är helt förfärligt. Jag hade aldrig trott att någon sådant här kan inträffa och hoppas att barnen är säkra, säger Irene Thoresen till VG.

Maskerade män ska ha hoppat ur en bil och gått in på Gran Frivilligsentral i staden Brandbu, norr om Oslo.

Tårgas

Männen kidnappade två små flickor, 1 och 3 år gamla, hotade deras mamma och en anställd med tårgas och försvann sedan från platsen.

Irene Thoresen arbetar vid Gran Frivilligsentral och befann sig i rummet intill när kidnappningen inträffade.

– Jag hörde att barnen grät och att deras mamma skrek. Då förstod vi att något var galet och sprang in på rummet för att se vad som hände, säger hon till norska tidningen VG.

När hon kom in i rummet låg mamman till flickorna på golvet gråtandes – och barnen var borta.

Polis larmades direkt och var snart på plats. De senaste dagarna hade mamman och barnen varit på Gran Frivilligsentral,ett centrum för lokala ideella organisationer, där människor kan engagera sig i olika frågor. 

Förfärligt

– Jag tycker det är helt förfärligt. Jag hade aldrig trott att någon sådant här kan inträffa och hoppas att barnen är säkra, säger Irene Thoresen till VG.

Torbjørg Aschim, som bor i närheten och arbetar som volontär vid Frivilligsentralen, blev vittne till händelsen.

– Jag tittade ut över vägen och såg hur en man med luvtröja och ett barn på armen sprang längs vägen. Jag trodde först att det var någon som hastigt hade blivit sjuk och hade bråttom till läkaren, säger han till VG.