Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Kapade gästernas kontokort

Publicerad 2011-11-08

Gästerna på nattklubben i Malmö slapp betala entré.

I stället kopierade mannen som satt i kassan deras kontokortsuppgifter.

Nu har han dömts till fängelse.

Härvan upptäcktes när svenska banker förra hösten reagerade på att det gjordes uttag på många kort samtidigt i USA, skriver Sydsvenskan.

När bankernas spärrsystem gick i gång hade bedragaren redan lyckats komma över 224 702 kronor.

Besökte samma nattklubb

Den utredning som inleddes visade att alla de drabbade kortinnehavarna hade en sak gemensamt – de hade besökt en nattklubb i centrala Malmö under samma kväll i november förra året. Totalt drabbades 13 av nattklubbens gäster.

Enligt Sydsvenskan har flera av dem kunnat peka ut den nu dömda mannen som den som satt i entrékassan den aktuella kvällen.

I stället för att dra summan för entréavgiften från gästernas kort lagrade kortläsaren deras kortinformation och pinkod. Därefter tillverkades falska kontokort – som sedan användes i USA.

Dömd till ett års fängelse

Den nu dömda mannen nekar till att ha kapat korten och pekar i stället ut en annan anställd, skriver Sydsvenskan. Men mannen är den enda som varit inloggad i kassan den aktuella kvällen.

Tingsrätten dömde honom till ett års fängelse för medhjälp till grovt bedrägeri och medhjälp till försök till grovt bedrägeri för kortkapningarna.