”Göran Persson kommer vara en ivrig valarbetare”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-30

Mona Sahlin (S) chattade med Aftonbladets läsare

Mona Sahlin säger: Nu är jag på plats.
David säger: Hej Mona! Hur ser du på att skolan används som ett slagträ i den politiska debatten? Som lärare blir man både trött och nedstämd över att få höra att man bidrar med så dålig kvalité i en "flumskola". Detta från de borgerliga dock.
Mona Sahlin säger: Jag förstår dej. Vi måste kunna ha en debatt om skolpolitiken som inte upplevs som att ni blir slagträd. Egentligen borde det bli möjligt med blocköverskridande samarbete om skolan. Och inga sänkta skatter - utan resurser till skolan!
jeana säger: Om ni kommer till makten 2010 kommer ni att göra någon förändring i sjukförsäkringen?
Mona Sahlin säger: Ja! 80 % i ersättning och ingen stupstock som kastar ut sjuka. Men resurser till jobb och rehabilitering
Pile säger: Vad tänker Ni göra för studenter som har/ska slutat skolan och inte har något jobb?
Mona Sahlin säger: Vi har ett stort program tillsammans med v och mp om ungdomsarbetslösheten. Det kan du läsa på nätet. Men det handlar om aktiva insatser från första dagen istället för passivitet.
Calle säger: Tjena Mona Hur e det? Vad tänker du göra åt den förfärliga IPRED lagen?
Mona Sahlin säger: Det måste gå att tycka 2 saker samtidigt. Övervakning och integritetsfrågor måste tas på allvar. Gör om FRA! Men alla som skriver musik och böcker måste kunna få betalt för sitt arbete.
oskar säger: Hej Mona, ser att ingen ännu har frågat om invandringen till Sverige. Hur många fler invandrare behöver vi och hur ska vi försörja dessa? MVH Oskar
Mona Sahlin säger: Vi behöver många som jobbar och flyktingar skall fortsätta kunna få skydd i alla demokratiska länder. Oxå i Sverige.
(S)nubbe säger: Hej Mona! Hur ska du bättra på din image gentemot manliga väljare?
Mona Sahlin säger: Jag vill ha alla väljare som vill bekämpa arbetslöshet och orättvisor. I den kampen är männen välkommna!
Göran i VìsterÃ¥s säger: Hej Mona, tänker du ta in Göran Persson i regeringen om ni vinner valet ?
Mona Sahlin säger: Först skall vi vinne valet den 19 september. Och Göran kommer att vara en ivrig valarbetare!
Patrik säger: Skulle ni kunna samarbeta med Moderaterna om SD fick en stor roll i riksdagen? Eran politik är ju faktist ganska lik, om man ser på helheten dvs.
Mona Sahlin säger: Vår politik är inte alls lik moderaternas politik. Vi lånar inte till skattesänkningar t ex.Alla demokratiska krafter måste göra vad de kan för att aldrig ge SD inflytande.
camilla säger: vad vill du göra för oss som blir utförsäkrade från FK?
Mona Sahlin säger: Vi är mot att ha en stupstock som kastar ut sjuka i att dessutom bli försäkringslösa. Mer resurser behövs också för att kunna stötta med insatser och hjälp.
anonymoose säger: Hej, vilken är din favoritfilm ? 3
Mona Sahlin säger: Clockwork Orange eller Det stora blå.
johan säger: Hej mona. Om S kommer till makten nästa val hur kommer ni då att hantera polisfrågan?mer eller färre poliser?samt vad har du för syn på att kvotera in tex kvinnor och invandrare till tex, polisen?
Moderator säger: Vi hinner med en sista fråga till Mona!
Mona Sahlin säger: Absolut inte färre poliser - men fler civilanställda inom polisen. Det är viktigt så att polisen kan ägna sig åt att vara just poliser! Kvotering behövs inte - men att få bort den diskriminering som många möter på arbetsmarknaden.
Lars säger: Vad är ert mål efter denna lågkonjunkturen?
Mona Sahlin säger: Att inte människao fastnar i långtidsarbetslöshet, att fler får utbildning för de nya jobben, att börja vägen tillbaka till starka statsfinanser så att vi kan fortsätta att bygga Sverige rättvist.
Moderator säger: Då tackar vi Mona för chatten! Vi har fått in över tusen frågor och alla har tyvärr inte kunnat få svar den här gången.
Mona Sahlin säger: Tack!