Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Explosion i Phuket – nio svenskar skadade

Publicerad 2012-02-18

Gravid kvinna vårdas på intensivavdelningen

BANGKOK. 37 personer fördes till sjukhus efter att ha skadats av ett gasmoln på semesterön Phuket i Thailand under lördagen.

Bland de drabbade finns nio svenskar.

Av dem är läget allvarligast för en svensk kvinna som är gravid i sjunde månaden. Hon vårdas nu på intensivavdelningen på Bangkok Hospital på Phuket.

Olyckan inträffade på poolområdet vid Phuket Orchid Resort på Karon Beach. Det var en tank med klor som exploderade. Klor används för att rena vattnet i poolen. Tanken fanns under själva poolen och ett stort gasmoln spreds över det välbesökta poolområdet.

– Det var stor förrvirringen direkt efter smällen. Folk trodde först att det var en bomb, de är uppskrämda efter veckans terrorattacker i Bangkok, säger en poliskälla till Aftonbladet.

Tillståndet allvarligt

Poliskällor på Phuket bekräftar för Aftonbladet att sammanlagt nio svenska medborgare skadades så pass allvarligt att de fick föras till sjukhus. Vid 16-tiden, lokal tid, fanns fortfarande fem av dem kvar på sjukhus.

Alla de som skadades fördes till två olika sjukhus: Phuket International och Bangkok Hospital Phuket.

27-årig kvinna intensivvårdas

Läget är mest kritiskt för den 27-åriga kvinna som är gravid i sjunde månaden. Hon intensivvårdas på Bangkok Hospital. Enligt sjukhuskällor finns barnläkare nu på plats eftersom kvinnan fått tidiga sammandragningar. Kvinnans man och fyraåriga dotter vårdas på Phuket International Hospital.

Drabbats av frätskador

Ytterligare två svenskar finns kvar på sjukhus för vård. De har drabbats av frätskador i strupen.

Hotellets ägare har bekräftat att det var ett tekniskt fel på klortanken som orsakade olyckan.

Totalt fördes 37 personer till sjukhus.