Skrev ett cv med alla sina misstag – fick fler svar än någonsin

Uppdaterad 2015-07-28 | Publicerad 2015-07-23

"Jag har aldrig sett något liknande".

Jeff Scardino testade att vara helt ärlig i sitt cv. När han skrev ned alla sina misstag och brister fick han ändå fler svar än tidigare från potentiella arbetsgivare.

"Jag tar inte så bra anteckningar på möten men det ser ut som det för jag ritar hela tiden".

Det var en av de punkter Jeff Scardino använde på sitt cv i en lista över saker han är dålig på. Han gjorde ett experiment där han tog upp allt han misslyckats med genom åren istället för att bara ta med allt som varit bra, enligt brittiska Metro.

Trots att han listade "har svårt att komma ihåg namn" och "skulle kunna vara mer punktlig" som svagheter fick han fler svar än någonsin.

"Jag är riktigt imponerad"

Han skickade sitt vanliga cv och det ärliga cv:t till tio företag inom reklambranschen. Det vanliga gav ett svar och noll möten. Det ärliga gav åtta svar och fem möten.

– När jag läste ditt personliga brev trodde jag att det var ett skämt. Men efter att ha tittat på ditt cv är jag riktigt imponerad av din ärlighet. Jag har aldrig sett något liknande. Jag skulle önska att fler skickade liknande cv:n till mig, sa en av arbetsgivarna som svarade Jeff, enligt Metro.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln