Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Baby Hopes mördare gripen – efter 22 år

Publicerad 2013-10-13

Den 23 juli 1991 hittades en död fyraårig flicka nedstoppad i en kylväska på Norra Manhattan.

Ingen visste vem flickan var och hon fick namnet ”Baby Hope”.

I fredags, 22 år senare, greps Conrado Juarez, 52, som nu erkänner mordet, skriver AFP.

Flickan hade aldrig anmälts försvunnen. Det var därför polisen som begravde henne – utan att vare sig ha kontakt med familjen eller ha ett spår efter mördarna.

Eftersom ingen visste vem flickan var namngav poliserna henne till ”Baby Hope”.

Mordet har gäckat New York-polisen i över två decennier.

Kusinen erkänner

Nu – 22 år senare – kom det stora genombrottet i utredningen.

En kvinna som besökte en tvättinrättning råkade höra hur en annan kvinna berättade om hur hennes syster hade försvunnit. Den första kvinnan kopplade historien till ”Baby Hope” och ringde polisen, skriver New York Post.

Tipset ledde till Conrado Juarez, 52. Han var Anjelica Castillos, Baby Hopes riktiga namn, kusin och bodde tillsammans med henne och andra släktingar i en lägenhet.

Använde kudde

I förhör har han erkänt att han utnyttjade flickan sexuellt. På kvällen för mordet har han berättat att han kom hem berusad och mötte flickan i hallen. Han tog hennes hand och hon hade följt med honom.  

– Hon kan vid någon punkt ha börjat ropa eller skrika, för att få hjälp. Och det var då han la en kudde över hennes ansikte, säger Jerry Giorgio, tidigare polisutredare som tagit del av förhöret till NY post.

Conrado Juarez har berättat att hans, numera avlidna, syster Belvina Juarez hjälpte honom med att stoppa den döda flickan i kylväskan. Tillsammans tog de sedan en taxi till Washington Heights och dumpade väskan i ett grönområde.

”Vågade inte anmäla”

I utredningen har det visat sig att Baby Hopes mor har ytterligare nio barn, och hon anmälde aldrig att Anjelica var försvunnen. Enligt källor till NY Post har hon berättat att Anjelicas far hade vårdnaden om barnet. Men att hon togs om hand om av sin faster som är Conrado Juarez mor.

Eftersom Baby Hopes mor vistas illegalt i USA tror polisen att hon av rädsla för utvisning inte vågade anmäla att flickan försvunnit.