”8 barn dödade av granateld i Syrien”

Publicerad 2012-12-26

Minst 20 människor inklusive åtta barn har dödats av granateld från syriska regimstyrkor, uppger SOHR för nyhetsbyrån AFP.

Uppgifterna har dock inte bekräftats oberoende.

Oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) uppger att nya strider rasat i det palestinska flyktinglägret Yarmuk i Damaskus på onsdagen.

Enligt samma källa har minst tjugo människor dödats av granateld från syriska regimstyrkor, under en attacken väster om staden Raqa i den nordliga Kahtaniye-provinsen, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Bland offren ska finnas åtta barn. Uppgifterna har ännu inte kunnat bekräftats oberoende.

Polischef hoppade av

Videomaterial som filmats av syriska aktivister och spritts vidare av SOHR visar flera blodiga kroppar.

Tidigare under dagen rapporterade nyhetsbyråer att Abd el-Aziz Jassim al-Shalal, som är chef för den syriska militärpolisen har hoppat av från armén och anslutit sig till rebeller.

Källan till detta uppges vara ett filmat uttalande och en källa inom säkerhetstjänsten. I ett filmklipp publicerat på nätet säger al- Shalal  att han hoppat av för att han anser att militären svikit sitt ansvar att skydda folket.

Enligt London-baserade SOHR har nu över 45 000 människor dödats i Syrien sedan upproret började.

Enligt FN:s statistik har nästan 510 000 syrier har flytt till grannländerna  och över två miljoner beräknas vara på flykt inne i landet.