Serieförövare ofredar kvinnor i Hagfors

Publicerad 2014-10-07

Antalet kvinnor som fallit offer för den misstänkta seriesexförbrytaren ökar.

Polisen utreder nu elva fall av våldtäkt, sexuellt  ofredande och fönstertittning i värmländska Hagfors.

– Det är en mycket traumatisk upplevelse att bli attackerad på öppen gata på det viset, säger Värmlandspolisens Tommy Lindh.

Polisen misstänker att samma man ligger bakom alla överfallen.

– Vi ser ett samband mellan de här händelserna vad gäller tillvägagångssättet, hur den här gärningsmannen betett sig mot de här kvinnorna. Mycket av de  signalementsuppgifter vi har stämmer också överens, säger Tommy Lindh vid Värmlandspolisen.

Flera liknande fall

Det första påhoppet ägde rum den 31 augusti klockan 04.00 på morgonen - när en man överföll en kvinna och antastade henne sexuellt.

Sedan dess har flera liknande fall anmälts till polisen.

– Mannen kommer ikapp kvinnorna och tar ett stadigt tag mellan benen på dem, säger Tommy Lindh.

Totalt har elva kvinnor utsatts, bland annat handlar det om ett våldtäktsförsök i ett grönområde norr om Blinkenbergsvägen på kvällen den 8 september, ett sexuellt ofredande vid Köpmangatan strax innan midnatt den 12 september, ett sexuellt ofredande vid Tutemovägen den 3 oktober och två fall av sexuellt ofredande på samma gata dagen efter.

Uppmanar till försiktighet

Tidigt i går morse kulminerade incidenterna när en kvinna i 30-årsåldern utsattes för en överfallsvåldtäkt vid Blinkenbergsparken.

De upprepade överfallen har fått kommunen att hålla gatubelysningen tänd lite längre om kvällarna än vanligt. Enligt kommunen handlar det om ytterområden i Hagfors där belysningen i vanliga fall släcks 22.30. Samtidigt uppmanar polisen kvinnor i Hagfors till försiktighet.

– Kvälls- och nattetid ska man helst inte gå hem utan sällskap. Och är man tvungen till det kan det vara bra att ha en mobiltelefon med sig och även koppla upp sig på ett samtal för att känna ökad trygghet och snabbt kunna slå larm om något skulle hända, säger Tommy Lindh till NWT.

Kan finnas flera

Polisen efterlyser nu tips från allmänheten - och utesluter inte att flera kvinnor kan ha drabbats,

– Man kan inte utesluta det och är det så vill vi givetvis ta del av det för att kunna ringa in den här eventuella seriegärningsmannen, säger Tommy Lindh.

På måndagseftermiddagen gick polisen ut med ett signalement på den misstänkte gärningsmannen: "Gärningsmannen beskrivs som relativt ung. Smal kroppsbyggnad och han beskrivs som mörkhyad eller något mörkhyad.", skriver polisen i ett pressmeddelande.

Mannen ska enligt vittnesuppgifter till polisen ofta klä sig i ljus eller mörk huvtröja och ha huvan uppdragen.

ANNONS