Kvinna köpte målad häst

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-16

Stämmer säljaren

En kvinna i Halland köpte sin svarta önskehäst till utsällningen. Men hästen var bara svart en dag – när hon tvättade den visade det sig att hästen var målad. Nu stämmer hon hästhandlaren.

Kvinnan var noga med att förklara att hästen skulle vara helt svart eftersom det var en utställningshäst. Och svart var den, intygade hästhandlaren – men bara när han sålde den.

Schampo avslöjade bluffen

Bluffen upptäcktes dagen efter köpet när kvinnan såg att hästen hade vita märken på bakbenen. Kvinnan kontaktade en veterinär som hittade felet när hon tvättade hästen med lite schampo. Hästen var retuscherad, meddelade veterinären.

Säljaren, ett danskt stuteri, misstänks ha målat över hästens vita fläckar med svart färg. Kvinnan har nu stämt stuteriet vid Varbergs tingsrätt och vill ha pengarna tillbaka.

Ljög om skada

Hästen som kostade runt 80 000 kronor hade dessutom ett annat fel: den hade ett överben vid ögat som tillkommit vid en skada. Säljaren förklarade de osymmetriska dragen som en tillfällig ögoninflammation. Veterinären som besiktat hästen före köpet sa heller inget om detta, enligt stämningsansökan.

Vet du mer? Har du
bilder?