86-åring dömd för spritlangning

Publicerad 2011-06-16

Under flera år sålde 86-åringen starksprit till underåriga.

Men när en flicka drabbades av alkoholförgiftning upptäcktes hans affärer.

Nu döms han för den olagliga försäljningen.

När polisen gick igenom 86-åringens lägenhet hittades ett 40-tal flaskor sprit av sorterna vodka, whisky och raki, vissa av dem sorterade i påsar, skriver Länstidningen på nätet.

16-årig pojke vittnade

Under rättegången vittnade en 16-årig kille om att han köpt starksprit av 86-åringen vid ett tiotal tillfällen under två års tid.

Pojken berättade också att försäljningen brukade gå till så att en äldre dam öppnade dörren in till lägenheten i Ronna, där 86-åringen bor. Och när mannen fick syn på honom i hallen förstod han att det var sprit 16-åringen var där för att köpa.

Flicka spritförgiftades

Allting uppdagades när 16-åringen en dag hade en tjejkompis med sig. De köpte en flaska vodka av 86-åringen för 130 kronor, uppger Länstidningen.

Men flickan alkoholförgiftades av spriten och fick föras med ambulans till sjukhus. Därefter tipsades polisen om försäljningen.

Och nu döms 86-åringen mot sitt nekande för olovlig försäljning av alkoholdrycker. Men på grund av hans höga ålder blir straffet inte fängelse, istället döms han till villkorlig dom och böter på 9 000 kronor.

ANNONS