Trump portar tidning efter kritisk artikel

Uppdaterad 2015-07-29 | Publicerad 2015-07-26

Efter att ha blivit kallad för "oansvarig skrytmåns" av en ledarskribent i Iowas största tidning har presidentkandidaten Donald Trump slagit tillbaka. Han bojkottar tidningen när han besöker Iowa under helgen.

Donald Trump väcker uppmärksamhet i hela USA med sin skandalomsusade presidentvalskampanj. Trump gör succé i opinionsmätningarna men har också fått kritik från många håll.

Inför Trumps besök i helgen i nyckeldelstaten Iowa gick en ledarskribent på delstatens största tidning The Des Moines Register till verbal attack.

"Trump bör lägga ned sin pompösa sidokampanj" är rubriken i den osignerade artikeln, som går hårt åt Donald Trumps stil.

"Trump är en oansvarig skrytmåns"

"Om han bara skulle vara en självupptagen B-kändis, skulle hans oöverträffade ego kunna tolereras och vara någonting lustigt som vi kan roas av. Men nu vill han bli president, vilket betyder att han strävar mot att bli ledaren av den fria världen och vara den som har kontroll över våra kärnvapen".

"Det här är problematiskt eftersom Trump är högst okvalificerad för att sitta i Vita huset" fortsätter skribenten, som kallar Trump för en "oansvarig skrytmåns".

Donald Trump svarar med att porta tidningen från ett politiskt evenemang i Iowa. Trumps kampanjledare ringde upp The Des Moines Registers politiska redaktör och sa att det berodde på den kritiska ledartexten, enligt USA Today.

"Det är en oärlig tidning"

– Tidningen har behandlat mig väldigt illa. Det är en obalanserad, inkonsekvent och framför allt mycket oärlig tidning, säger Trump i ett uttalande enligt CNN.

Trumps syn på det hela är att det beror på tidningens politiska inriktning.

– För en av de mest liberala tidningarna i USA blev det bara för mycket att se att det går så bra för mig i opinionsmätningarna, säger Trump.

The Des Moines Registers chefredaktör Amalie Nash har påtalat att tidningens ledarsida är fristående från tidningens reportrar och nyhetsredaktion. Hon uppmanar Trump att ompröva sitt beslut så att tidningen ska kunna göra sitt jobb och berätta för läsarna om hans valkampanj.

ANNONS