Megan, 15, och hennes lärare ska ha planerat att stanna i Frankrike

Publicerad 2012-09-29

Megan, 15.

Megan använde sin mammas pass för att ta sig in i Frankrike tillsammans med matteläraren Jeremy.

Där tros paret ha planerat att skaffa sig ett nytt liv

Megan Stammers, 15, och hennes mattelärare Jeremy Forrest, 30, var på flykt från England i över en vecka.

Efter att ett vittne larmat den franska polisen påträffades paret tidigt i går eftermiddag i franska Bordeaux.

Hade mammans pass

Megan omhändertogs av polisen och Jeremy greps misstänkt för att ha fört bort henne. Han hålls nu av den franska polisen i väntan på utlämnande.

Nu kommer nya uppgifter om parets dryga vecka på resande fot – Megan använde sin 37-åriga mammas pass för att resa till Frankrike, skriver Daily Mail.

Brittisk polis utreder nu hur det var möjligt för Megan att lämna Storbritannien samtidigt som hennes och mattelärarens förhållande till varandra utreddes. Polisen vill också veta hur Megan kunde ha sin mamma Danielle Wilsons pass och hur hon kunde resa ut i Europa genom att utge sig för att vara en 37-årig kvinna, skriver tidningen.

Lämnade bil i Paris

En talesperson för brittisk gränspolis har sagt att resebyrån som paret använde för att resa till Frankrike bär ansvaret för att kontrollera uppgifterna i pass, men det är ännu oklart vilken resebyrå Megan och Jeremy använde.

Samtidigt kommer uppgifter om att den gifta matteläraren och hans elev planerade att starta ett nytt liv i Frankrike.

Jeremys bil som de tog sig till Frankrike med dumpades i Paris där den senare hittades. Paret ska i stället ha tagit tåget ner till Bordeaux i sydvästra Frankrike, skriver Daily Mail.

Letade jobb

Jeremy ska ha försökt hitta jobb som bartender och när paret påträffades av den lokala polisen i centrala Bordeaux var de enligt tidningen på väg till en jobbintervju.
Det var i torsdags förra veckan som Megan och Jeremy rymde. De fångades på bild av övervakningskameror på en färja mellan brittiska Dover och franska Calais samma kväll. Sedan dess har de sökts av polisen och familjerna har vädjat till dem att höra av sig.

Megan befinner sig på brittiska konsulatet och väntas återvända till England i dag. Enligt både Daily Mail och Daily Mirror har hennes mamma åkt till Frankrike för att hämta hem sin dotter. Sky News uppger att poliser från Sussex, som utrett ärendet, är i Frankrike för att flyga med henne hem.