Turisten i tanken fortfarande en gåta

Publicerad 2013-02-22

I tisdags hittades Elisa Lam, 21, död i sitt hotells vattentank. Fallet fortsätter att förbrylla polisen i Los Angeles.

Det står fortfarande inte klart om hon blivit mördad eller om allt är en märklig olycka.

Polisen har kallat kanadensiskans död mystisk, något den än så länge förblir. De sista spåren innan Elisa Lams försvinnande är en inspelning från övervakningskamerorna på hotellet. Där ser man hur hon försöker använda hissen, men den går inte igång och hon ger då upp och går i väg.

Sedan syns hon inte till på flera veckor. Först i tisdags påträffades hennes kropp i en av vattentankarna på hotellets tak, som ska vara otillgängligt för gästerna.

Obduktionen gav inga svar

Hur hon hamnade i tanken är fortfarande ett mysterium.

Under torsdagen genomfördes en obduktion, men den gav inte svar på frågan om vad som hänt, skriver AP.

Dödsorsaken kunde inte fastställas och polisen inväntar nu vidare tester för att se om hon hade droger i kroppen. Resultatet av testerna väntas först om sex till åtta veckor.

Vattnet inte skadligt

Även vattnet har undersökts för att ta reda på om det kan ha inneburit en hälsorisk för gästerna på hotellet. De har i veckor använt vattnet som dricksvatten och vid dusch och tandborstning. Proverna visade inga skadliga bakterier i tanken eller rören enligt Angelo Bellomo, chef för miljö- och hälsoavdelningen i Los Angeles.

Det klor som finns i stadens vatten kan vara anledningen till att bakterierna inte tog sig ut genom kranen. Trots det ska alla tankar och rör tömmas, spolas och renas innan kranvattnet kan tas i bruk igen.

Hotellets mörka historia

Många gäster har valt att lämna hotellet efter den otäcka upptäckten. Men faktum är att det inte är första gången i hotellets historia som det har varit en plats för obehagliga händelser.

Under femtio- och sextiotalet var hotellet känt som en plats där flera människor tog sitt liv genom att hoppa från fönster på de övre våningarna, skriver CNN.

En tidigare gäst är seriemördaren, mer känd under namnet Night Stalker, som bodde på hotellet under sin mordvåg. Han härjade i Kalifornien i mitten av åttiotalet, innan han greps i augusti 1985. Han dömdes senare för tretton mord, fem mordförsök, elva våldtäkter och fjorton inbrott.