Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Bombhot mot fastighet på Södermalm

Publicerad 2014-03-03

En fastighet på Sankt Paulsgatan på Södermalm i Stockholm bombhotades under måndagsförmiddagen. Byggnaden evakuerades och hela kvarteret spärrades av.

Bombtekniker genomsökte byggnaden men hittade ingenting.

Polisen fick larmet klockan 08.30 under måndagen. De skrev på sin hemsida att "Ett bombhot som inte kan avfärdas som oseriöst har kommit in".

Fastigheten på Sankt Paulsgatan utrymdes och även ett kvarter kring den aktuella byggnaden spärrades av.

Polisen var väldigt förtegen om detaljer.

– Jag kan inte ge er några detaljerade uppgifter om händelsen. Vi vill inte riskera någons säkerhet, sa Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen.

 Vid 10-30 tiden gick polisens bombtekniker in i bygganden för att söka efter en bomb – men hittade ingen.

Klockan 12.22 skrev polisen på sin hemsida att avspärrningarna som har funnits runt byggnaden är borttagna.

– Det hittades ingenting farligt i byggnaden så nu är platsen säker. Vi har inlett en förundersökning angående grovt olaga hot, säger Albin Näverberg.

Hotet riktat mot företag

Enligt uppgifter till TT riktades hotet mot företaget Swedish Standards Institute (SIS) som har sitt kontor på Sankt Paulsgatan. Totalt fick omkring 165 anställda evakueras och fly mot samlingsplatsen vid en närliggande kyrka för att invänta vidare besked.

Aftonbladet pratade med företagets presstalesman Lovisa Krebs vid 11-tiden.

– Jag gick precis i från det avspärrade området och då var det flera polisbilar som stod parkerade vid byggnaden, sade hon då.

SIS är en medlemsorganisation som arbetar med standarder i Sverige och har enligt organisationens hemsida drygt 12 000 kunder i Sverige.