Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Milles mamma: ”Måste vara mord”

Uppdaterad 2014-07-01 | Publicerad 2014-06-30

Mille Ballai, 33, var i Brasilien för att göra skillnad för Rios utsatta.

I helgen hittades han död på vandrarhemmet han drev i en favela.

– Jag var orolig, säger hans mamma Moshgan.

Beskedet kom mitt i natten mot söndagen. Moshgans son Mille har dött i Brasilien. Polisen misstänker att han har blivit mördad.

– Vi trodde inte att det var sant. Sen kom polisen på söndagen och bekräftade det. Min son är borta, säger Moshgan.

Det var kärlek vid första ögonkastet för Mille Ballai när han besökte Brasilien i december 2012.

– Han kom i kontakt med en favela där och ville göra något för området. Han ville sysselsätta ungdomarna, så han köpte in sig på ett hostel och bar. Han hade erfarenhet av restaurang och var en service minded person, säger Moshgan.

Jobbat med kändisar

Mille Ballai var en mångsysslare. Han har jobbat med flera artister, som Swingfly och Arash, och varit producent för en film som gavs ut på Lars von Triers produktionsbolag. Han ägde fastigheter som han byggde om till studentlägenheter.

Men på senare tid var det Brasilien som gällde.

Vandrarhemmet som han köpte in sig i ligger högst upp i en favela i Södra Rio de Janeiro med en fantastisk utsikt över stranden Ipanema. Det har varit omtalat i Rio för sina fester, som fortsätter till solen stiger över Atlanten i öster. Folk som vill dit kan fråga efter ett berömt gammalt träd, arvrão, som tronar alldeles bredvid.

"Hade inga ovänner"

I lördags vid fyratiden på eftermiddagen hittades Mille Ballai död på sitt rum i vandrarhemmet. Polisen i Rio de Janeiro misstänker att han har blivit mördad.

– Han var uppskattad och hade inga ovänner. Det är bara så fruktansvärt, säger Moshgan.

Det var Mille Ballais kompanjon som lämnade dödsbeskedet till Moshgan. Han berättade också att det fattas bilder från vandrarhemmets övervakningskamera under helgen. Efter att ha pratat med honom misstänker Milles familj och vänner att motivet kan finnas bland tidigare affärskontakter.

Brasiliansk polis har tagit med sig kameran för att kunna analysera materialet.

Sista gången Moshgan träffade Mille var i mitten på april, när han var hemma hos henne i några dagar. Hon var orolig, men han var lugn.

– Jag uttryckte min oro. Hallå, en favela, hur vågar du? Men han vågade, berättar hon.

Eftersom polisen misstänker mord ska kroppen obduceras innan Mille Ballais kvarlevor kan transporteras hem till Sverige.

– Min son är död. Jag vill bara få hem honom, säger hans mamma Moshgan.