Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Frans, Frank

Gömmer pengar – postar ledtrådarna på Twitter

Publicerad 2014-05-28

Skaparen bakom twitterkontot @HiddenCash gömmer kuvert fullproppade med pengar över hela San Francisco.

Personen skriver ledtrådar till var pengarna är på twitter – och sen är det bara för San Francisco-borna att börja leta.

Hittills har skattjakten lockat över 100 000 människor till twitterkontot.

Vill du tjäna lite extra pengar ska du åka till San Francisco, USA. Lyckas du lista ut ledtrådarna som den anonyma välgörenhetsgivaren publicerar på twitter så finns det en chans att du hinner först till ett av de mystiska kuverten.

Personen bakom @HiddenCash gömmer kuverten över hela staden: i papperskorgar, fastklistrade på parkeringsautomater– ja, var som helst. De lyckliga få som hittills lyckats hitta ett har gått i väg med minst 100 dollar.

Ledtrådarna lockar

I går stod följande ledtråd på kontot:

"Hitta Mr. Franklin längs de krokigaste gatan (väldigt långt ner)".

Det fick flera att rusa mot Lombard Street, en populär gata för turister som brukar kallas för "världens krokigaste gata".

En av de som belönats efter att ha knäckt en ledtråd är Sergio Loza, 28. Han fick femtio dollar efter att hittat ett kuvert fastklistrad vid en parkeringsautomat.

– Jag gav pengarna till min dotter, säger han till AP.

”Socialt experiment”

Skaparen bakom twitterkontot har tidigare sagt i intervjuer att skattjakten är "ett socialt experiment". Personen uppmanar alla att inte bara lägga pengarna på sig själva, utan även glädja folk i sin omvigning.

Twitterkontot började posta ledtrådar förra fredagen. Då fick det ett par hundra följare, på onsdagsmorgonen har det över 110 000 följare.

"Jag är lite överväldigad över all uppmärksamhet. Det har inte ens gått en vecka än. Wow", löd ett inlägg på @HiddenCash för någon dag sedan, skriver Sky news.