Aftonbladet

Dagens namn: Stella, Estelle

Anklever till huvudrätt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-30

Så har vi då kommit till huvudrätten. En härlig smördegsbakelse på anklever.

Smördegsbakelse med anklever och ankconfie med fänkål och lök

4 portioner

4 st smördegs plattor 3 x 6 cm

300 gr färsk anklever, 14 st skivor

1 st confiterat anklår

1 st fänkål

2 st lökar

100 gr spenat

Så här gör man

Pensla smördegsplattorna med äggula. Bakas av i ugn 175 gr tills dom blir 4 cm höga. Tag ut och dela på mitten. Hyvla fänkålen tunt på mandolin och skiva löken fint. Plocka köttet från anklåret och strimla det fint. Halstra de saltade och pepprade leverskivorna i het panna cirka en minut per sida. Tag upp och håll varmt. Stek sedan lök och fänkål i ankfettet, smaka av med salt och peppar. Lägg spenat på ena halvan av smördegen sedan en skiva lever och fänkål och lök. Lägg sedan på smördegslocket.

Dryckestips:

Bourgogne, till exempel "cot de nuits".