Alicia, 6, återfunnen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-24

”Flickan har återförenats med sin mor”

En man som misstänks ha kidnappat sin dotter Alicia, 6, greps natten till i tisdags i staden Pursat i Kambodja, uppger lokala medier.

Svenska UD bekräftar uppgiften.

– Flickan har återförenats med sin mor, säger Anders Jörle vid UD:s presstjänst till aftonbladet.se.

Mannen och dottern stoppades vid en vägspärr, uppgav Bith Kim Hong vid Kambodjas inrikesdepartementets avdelning för bekämpning av människohandel för tidningen Cambodia Dailys torsdagsupplaga.

”Bra samarbete”

– Flickan omhändertogs av kambodjansk polis den 22 juli (i tisdags) i en gränsprovins till Thailand, säger Anders Jörle.

– Vi kan allmänt konstatera att det varit ett bra samarbete med lokala myndigheter i Kambodja och Thailand, det är vi väldigt nöjda med, säger Jörle.

Enligt UD:s uppgifter från sent i går kväll väntas flickan och hennes mor vara tillbaka i Sverige ”vilken dag som helst”, uppger Jörle.

Sedan juni 2007 har mannen varit efterlyst av Interpol för att ha kidnappat sin dotter. Mannen har inte den juridiska vårdnaden av dottern.

Pappan anhållen

För närvarande hålls den misstänkte svensken vid polishögkvarteret i huvudstaden Phnom Penh. Han ska utlämnas till Sverige, enligt myndigheterna.

– Pappan sitter anhållen i Kambodja, säger Anders Jörle.

Rapporter om att pappan och dottern befunnit sig i Kambodja har förekommit i ett år, men polisen har haft svårt att spåra dem eftersom de flyttat flera gånger.

Dottern ska även ha klippts i pojkfrisyr för att vilseleda polisen, enligt tidningen.

Det var ett tips till polisen från en granne som till sist ledde till att pappan kunde gripas.

ANNONS