Torterad och våldtagen i en vecka

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-09-13

"Detta är ondska i sin renaste form"

Megan Williams, 20, låstes in i en skrubb, torterades, våldtogs och tvingades äta råttspillning.

Hon skars i benet och ströps med kablar medan rasistiska tillmälen haglade över henne.

Nu har den ohyggliga händelsen startade en debatt om rasistiska hatbrott i USA.

– Detta är ondska i sin renaste form, säger pastor Audie Murphy Senior till AP.

Megan Williams på sjukhuset.

Ett anonymt tips ledde till att Megan Williams i lördags kunde fritas från sin tortyrskrubb i Big Creek i delstaten West Virginia i USA. Då hade hon varit i fångenskap i ungefär en vecka.

– Hjälp mig, ropade hon med utsträckta armar när hon stapplade bort från platsen efter fritagningen, skriver AP.

Tre kvinnor och tre män, alla vita, har gripits misstänkta för delaktighet i de makabra övergeppen mot Megan Williams.

– Jag förstår inte hur en människa kan göra så som de gjorde mot min dotter, säger Megan Williams mor Carmen till AP.

– Jag visste inte att det fanns såna människor, säger hon.

”Ren ondska”

Övergreppen mot Megan Williams, som på onsdagen fortfarande var kvar på sjukhuset i Charleston, har startat en debatt om rasistiska hatbrott i USA, efter att detaljer om rasistiska tillmälen kommit fram i utredningen kring brottet.

20-åriga Williams tvingades dricka ur toaletten och knivhöggs i benet medan hon överöstes med glåpord och fick hett vatten hällt över sig. Under sin fågenskap utsattes hon också för flera sexuella övergrepp.

– Detta är ondska i sin renaste form, säger pastor Audie Murphy Senior, som också är ordförande i National Association for the Advancement of Colored People i Logan County.

Bobby Brewster, 24, och hans mor, Frankie Brewster, 49, – de två som bor på husvagnscampingen där Megan Williams hittades – har båda gripits misstänkta för delaktighet i övergreppen.

De anklagas för kidnappning, sexuella övergrepp och misshandel.

108 brott

Ytterligare fyra personer har gripits av polisen: Danny J. Combs, 20, Karen Burton, 46, hennes dotter Alisha Burton, 23, och George A. Messer, 27. Samtliga anklagas för våldsbrott, Combs även för sexualbrott.

Domaren har satt borgen till 100 000 dollar (cirka 670  000 kronor).

De gripna är kända av polisen sedan tidigare. I sammanlagt 108 fall finns de med som anklagade för olika typer av brott.

Frankie Brewster har tidigare stått åtalad för mord på en 84-årig kvinna, men istället dömts för dråp efter att ha erkänt brott. Hon släpptes ur fängelset år 2000.

Bobby Brewster anklagades i mars i år för att ha attackerat sin mor med en machete.

Rubriceras inte som hatbrott

Åklagaren i fallet kommer inte att försöka få de misstänkta dömda för hatbrott, eftersom de alternativa brottsrubriceringarna medför hårdare fängelsestraff. Det kan dock bli aktuellt med rubriceringar som innefattar brott mot federala lagar om medborgerliga rättigheter, säger åklagare Charles T. Miller till AP.

Kidnappning har ett maxstraff på livstids fängelse i delstaten West Virginia, och de sexualbrott som de gripna anklagas för kan ge 35 års fängelse, medan hatbrott ger maximalt 10 års fängelse i West Virginia, skriver AP.

Enligt uppgifter till The Charleston Gazette var Megan Williams bekant med familjen Brewster sedan tidigare, och så sent som för en månad sedan berättade hon att hon pistolhotats i familjens hem.