”Hela huset bara skakade”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-14

Joakim, 21, berättar om smällen

Vittnen beskriver förödelsen som total.

– Jag satt och jobbade vid datorn när det small något fruktansvärt. Allt skakade och det trillade ner saker från hyllorna, berättar Joakim, 21.

Han bor bara ett stenkast från explosionen.

Fram till strax efter 13.30 var det ett idylliskt och fridfullt villaområde.

Sedan small det.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Hela huset skakade och saker trillade ner. Mina glasögon som låg på bordet intill hoppade minst en centimeter, berättar Joakim.

– Allt skakade. Fönstren i vårt hus verkar vara hela, men det är sprickor runt dörrkarmarna och det finns säkert tio hus nämast explosionen som fått skador. Bilar i närheten har fått stenar på sig och är förstörda och det hus som brann är totalt raserat.

Chockade

Han rusade ut och såg genast elden och en stor svart rökplym som steg mot himlen.

– Folk är chockade. Ingen verkar vara skadad och det står inga ambulanser här, men smällen var helt sjuk. Den var enorm. Jag har gas i mitt hus och det är klart att man blir lite orolig efter det här, säger Joakim.

– Det var vägarbete på en mindre gata här intill tidigare. Så ett tag trodde vi att det kunde vara orsaken till smällen. Men så verkar det inte vara.

15-åriga Alice bor bara knappt 50 meter från en vita tegelvillan som totalförstördes.

– Jag var uppe på mitt rum när hela vårt hus började skaka. Jag och min bror sprang ut i trädgården och såg ett jättestort rökmoln och det brann jättemycket, berättar hon.

– Det är väldigt otäckt. Hela området ser ut som det blivit bombat. Och huset som exploderade är totalförstört. Det var en stor tvåvånings tegelvilla men alla verkar ha hunnit springa ut.

ANNONS