Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

"Här ute kan vi koppla av"

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-30

Spa med sjöutsikt hemma hos Anna Skipper

Ny oas. I det nya växthuset kan Anna och maken Olof varva ner. "Lika viktigt som att äta nyttigt är att unna sig avoppling i vacker miljö", säger Anna.

På Värmdö i Stockholms skärgård har tv-kändisen Anna Skipper och maken Olof sitt privata paradis.

— Här kan vi koppla av och njuta, säger Anna.

Stor villa i skärgården. Namn: Anna Skipper Ålder: 39 år. Familj: Maken Olof Skipper, 52. Yrke: Näringsexpert och tv-personlighet Bor: I ett hus på 280 kvadratmeter på Värmdå utanför Stockholm.

En sund själ i en sund kropp. Anna Skipper, hälsoguru i TV3-programmet ”Du är vad du äter”, lever som hon lär. I köket står en låda ekologiska grönsaker, redo för dagens middag. Men lika viktigt som att äta nyttigt är att unna sig avkoppling i vacker miljö, anser Anna. Och det nya växthuset är perfekt för ändamålet.

– Jag och Olof satte ihop det i natt. Vi har bara sovit ett par timmar, skrattar Anna.

Reseminnen

Paret bor i ett stort, gult trähus på Värmdö i Stockholms skärgård.

Ett hus fyllt av reseminnen.

– Ett tag hade vi en asiatisk period. Då fraktade vi hem en massa prylar från Asien i två containrar, en från Bali och en från Bangkok, berättar Olof.

Vid entrén står en vackert mönstrad didgeridoo – ett uråldrigt musikinstrument som härstammar från Australiens aboriginer.

Dukar för tio

Fast den antika kinesiska fiskardräkten, som hänger på ena väggen i hallen, kommer inte från någon utlandsresa.

– Den köpte vi i en antikaffär på Hornsgatan på Söder i Stockholm.

Villan är fyra år gammal, paret Skipper har bott här i två och husets hjärta är självklart det generösa lantköket med matsalsdel i direkt anslutning.

Runt det stora gustavianska bordet kan Anna och Olof duka för tio personer. Något som behövs, eftersom paret älskar att bjuda hem familj och vänner.

Läs mer:

Följ ämnen i artikeln