Tv-stjärnan polisanmäld för bedrägeri

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-02

På söndagen blev Trond Sefastsson polisanmäld för bedrägeri.

Bakom anmälan står mannen som gav Sefastsson 406.000 kronor.

På söndag förmiddag gick han till polisen.

MOT VÄGGEN TV4-journalisten Trond Sefastsson förklarar att pengarna han tagit emot varit för arbeten vid sidan av jobbet på tv-kanalen.

Nu är den kände tv-journalisten och juristen från TV4:s "Kalla fakta" polisanmäld.

 – Jag har anmält honom för grovt bedrägeri och olaga hot, säger Driton Rexhepi till tv-programmet "Insider".

Dritons pappa sitter inlåst på Tidaholmsanstsalten. Rexhepi har tidigare för Aftonbladet berättat hur familjen försökte få Trond Sefastssons hjälp att genom ett tv-reportage få pappan fri.

Sefastsson gick med på att hjälpa familjen mot en ersättning på 406.000 kronor och pengarna skulle betalas svart – något Sefastsson själv förnekar.

- Det finns en anmälan om bedrägeri som kommit in idag, säger poliskällan.

Det var när Aftonbladet konfronterade TV4 och Sefastsson med uppgifterna om affären som TV4:s stjärnreporter stängdes av sent i fredags kväll.

Aftonbladet har publicerat sms och telefonsamtal som visar att den uppburne tv-journalisten erbjudit livstidsdömda fångar tv-inslag eller utredningar som ska leda till att de rentvås.

För detta har han tagit betalt. Han har krävt brottslingarna på hundratusentals kronor i kontanter för att göra jobbet. När en brottslings familj visat missnöje med uteblivet resultat har tv-reportern låtit en av Sveriges farligaste torpeder försöka tysta familjen.

ANNONS