Vännen: Hon var en helt vanlig tjej

Publicerad 2014-06-21

Vänner och anhöriga har strömmat till adressen i Örebro där den 18-åriga kvinnan hittats död.

På sociala medier uttrycker flera sitt stöd och sin sorg.

– Hon var en helt vanlig tjej, säger en av de sörjande vännerna.

Nyheten om det misstänka mordet på en 18-årig kvinna i Örebro har spritt sig snabbt under förmiddagen. Vänner och anhöriga har passerat lägenheten där kvinnan hittades död. Stämningen har periodvis varit mycket upprörd, vänner har gråtit och skrikit rakt ut i sorg.

Flera blombuketter ligger redan framför ingången till porten.

– Vi kände henne alla mycket väl. Hon var en helt vanlig tjej, säger en kille som har satt sig på trottoaren på andra sidan gatan.

Var ute på kvällen

Många av den 18-åriga kvinnans bekanta vill inte uttala sig med hänsyn till familjen, men en av kvinnans närmsta vänner berättar för Aftonbladet att 18-åringen hade varit ute på en nattklubb i Örebro under natten. Men vännen har ingen aning om vad som hände på kvällen.

– Hon var en lugn singeltjej, vi har ingen aning alls om vem killen kan vara, säger vännen och syftar på den man född 1994 som är anhållen misstänkt för mord.

”Duktig i skolan”

En nära vän till familjen berättar att pappan till den döda kvinnan bröt ihop när han nåddes av nyheten.

– Det är en väldigt fin familj. Föräldrarna är kärleksfulla och döttrarna är duktiga i skolan, säger familjevännen.

På Twitter har mängder med jämnåriga kamrater uttryckt sin sorg: "Det här ska bara inte få hända, tankarna går till vänner & familj", "Finner absolut inga ord", "Vila i frid finaste du".