Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Brynolf

Kvinna död efter våldsam brand

Uppdaterad 2016-04-25 | Publicerad 2016-04-24

Polisen misstänker mordbrand

En kvinna dog i branden. Polisen utreder mordbrand.

En kvinna i 60-årsåldern har dött efter en lägenhetsbrand i Vittaryd.

Rökdykare gick in i huset och släpade ut henne livlös.

– Vi misstänker mordbrand, säger Kim Hild, polisens presstalesperson i region Syd.

Det var under lördagen som branden startade i kvinnans lägenhet i Vittaryd i Ljungby kommun. Larmet kom in till räddningstjänsten vid 20.45.

– Vi kom som tredje bil och då brann det rejält genom taket och en lägenhet var ordentligt övertänd och vi fick reda på att det var en person kvar därinne, säger Marcus Hedin, styrkeledaren under insatsen, till Smålandsposten.

Misstänker mordbrand

Rökdykare skickades in i lägenheten, som är en del av en lägenhetslänga, och kunde få ut kvinnan. Hon var då livlös, enligt polisen.

Hon kördes med ambulans till Ljungby lasarett men hon dog av sina skador. Kvinnans anhöriga underrättades under söndagen.

Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning och utreder nu misstänkt mordbrand.

– Vi baserar den rubriceringen på värdet av det som brinner, att det är en bostad och hur mycket det har brunnit, säger Kim Hild, polisens presstalesperson i region syd.

20-tal brandmän kämpade

Kim Hild menar att polisen håller alla dörrar öppna i utredningsverksamheten och säger att det kan röra sig om allt från att branden skulle vara anlagd till oaktsamhet. Ett 20-tal brandmän från fem olika orter kämpade mot lågorna under kvällen.

Följ ämnen i artikeln