Brand i radhuslänga – flera till sjukhus

Publicerad 2016-04-17

Tre personer har förts till sjukhus med okända skador efter att det brunnit i ett flerfamiljshus i Upplands Väsby.

På söndagsmorgonen arbetade 30 brandmän med att släcka branden – och en brandman har drabbats av rökskador.

– Vi kommer förlora allt, säger en boende.

Larmet om branden på Kavallerigatan kom in till Stockholms brandförsvar klockan 03.32. Tidigt på söndagsmorgonen var den fortfarande inte släckt.

– Det är ett radhus som brinner. Totalt är det tolv bostäder i radhuslängan. Det är helt evakuerat och brinner just nu på taket. Vi kommer att hålla på minst fyra-fem timmar till, säger Johan Winsnes, ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Fyra personer fördes till sjukhus med oklara skador, de ska ha hoppat från huset när branden bröt ut. En av dessa ska vara en brandman som drabbats av rökskador.

Misstänker mordbrand

Vid 06-tiden på morgonen är radhuslängan helt övertänd. Dessutom hade taket rasat in.

– Vi jobbar febrilt med att försöka begränsa branden så gott det går, men radhuset är totalförstört, säger han på morgonen.

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

– När brandkåren har släckt färdigt ska vi göra en teknisk undersökning för att få svar på hur det har gått till. Vi ska också prata med de inblandade, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

”Jag är orolig”

En av de boende i huset berättade om hur han och hans familj väcktes av grannar i natt.

– De skrek på folk att alla ska komma ut, säger han till Aftonbladet.

Vid 07-tiden på morgonen låg hans familj och sov på hotellet dit alla boende evakuerades. Men han själv stod kvar utanför det lilla som fortfarande finns kvar.

– Alla våra grejer är i lägenheten, vi kommer förlora allt som vi har där inne så jag står här och tittar nu. Jag mår bra fysiskt, men jag är orolig och mår inte så bra psykiskt, säger han.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln