Journalist anhållen för knarksmuggling

Publicerad 2011-06-27

Misstänkt för att ha tagit in två kilo kokain till Danmark

I sitt jobb deltog den 36-årige frilansjournalisten i kampanjer mot kokainhajarna i Köpenhamn.

Men arbetet kan ha varit en täckmantel.

Nu har han anhållits misstänkt för att ligga bakom knarksmuggling in i Danmark.

Frilansjournalisten har bland annat skrivit för danska Ekstrabladet och har då särskilt jobbat med en kampanj mot kokainhajarna i Köpenhamn. Men polisen misstänker att det under mannens yta döljer sig en knarksmugglare av rang.

8-10 kilo säljbart kokain

Den danske frilansjournalisten är misstänkt för att ha organiserat knarksmuggling som ska ha skett tillsammans med en 39-årig kumpan mellan den 28 januari och 8 februari i år, skriver Ekstrabladet.

Den gången greps två sydamerikaner på en båt i Danmark med 20 gram kokain i bagaget. Kvar på deras hotellrum i Vesterbro låg två kilo kokain med en styrka på cirka 75-80 procent, vilket ger cirka 8-10 kilo säljbart kokain.

Hade 36 000 hemma

Polisen misstänker att frilansjournalisten är djupt involverad i narkotikahandel och att han ligger bakom smugglingen som sydamerikanerna dömdes till sex års fängelse för.

På måndagen anhölls han och 39-åringen misstänkta för att ligga bakom brottet, uppger Ekstrabladet. När de greps hittade polisen 8 gram amfetamin och 36 000 danska kronor hemma hos 36-åringen och 20 gram amfetamin hemma hos 39-åringen.